View Single Post
Staro 04.09.2012., 19:33   #79
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ako išta nije pristupačno masama to je iPhone.
A to mu pokazuje i tržišni udio čega se Apple vjerojatno i boji.
Sad ti namjerno ignoriraš poantu
Bez obzira koliko to želiš ignorirati, iPhone je za razliku od Androida po usabilityu daleko pristupačniji običnom korisniku.

Što se tiče market sharea, to je jedna druga tema. Meni osobno nebitna. No razlog tako velikog market sharea kojeg drži Android treba svakako naći u Galaxy Miniju i drugim sličnim (polu)proizvodima. Na to si vjerojatno mislio s onom pristupačnošću, zar ne? Tu se vjerojatno slažemo...

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
O tome kad je nešto postojalo, sve na iPhoneu je praktički postojalo prije negdje drugdje. Ono što mi se kod iPhonea gadi jest to "patentiranje".
Pa i slažem se da Apple nije neki inovator. Ali uzeo je sve te stvari koje su negdje drugdje postojale, usavršio ih i upakirao u jedan vrlo dobar proizvod. Bolji nego bilo čega što je prije postojalo. Pokrenuo je revoluciju u tom segmentu. Usporedbi brojke prodanih primjeraka prije i poslije iPhonea. Brojke ne lažu.

Ako ćemo o neinovatorima, Samsung je još gori. On je isto uzeo nešto što je prije postojalo negdje drugdje i stavio to u jedan proizvod (dobro, nekoliko). Samo što eto "postojalo prije negdje drugdje" u ovom slučaju "postoji kod Applea sada i iznimno je popularno". Nisu apsolutno ništa inovirali a upitno je koliko je taj njihov proizvod bolji a kamoli da uvodi bilo kakvu revoluciju. Samo još jedna kopija.

Ni meni se ne sviđa to patentiranje. USA je vrlo specifična zemlja po tom pitanju. To svakako nije dobro ni za industriju ni za krajnjeg korisnika (ali budimo realni, prvenstveno za industriju jer za krajnjeg korisnika se "brineš" tek kad popušiš na sudu pa se vadiš na tog krajnjeg korisnika i kako će on biti taj koji zapravo puši ali zapravo ti pušiš jer si dužan milijardu dolara što je pušiona a uz to moraš naći inspiraciju za dizajn svojih proizvoda negdje drugdje). Ali ako misliš da je Google altruistička firma koja zapravo ne želi tvoje novce već dobrobit čovječanstvu, živiš u svijetu snova. Isti taj Google je vlasnik velikog broja patenata i neće previše čekati da nekog tuži ukoliko bude ugrožen.