Citiraj:
Autor Old Iggy
Prvo i osnovno - zakonski je odgovoran trgovac. Za jamstvene obaveze nosilac troškova je uvoznik / distributer, ali to nije stvar kupca. Niti HGSpot to može "prebaciti" na servis.
Ako je "novi" HGSpot pravni nasljednik "starog", onda je jasno. Ako nije, treba vidjeti s uvoznikom / distributerom.
|
Koliko ti god blesavo zvučalo , oni su to napravili bez ikakvog problema a logiku iza toga nije bilo teško shvatiti...
Kako trgovine "tehnički" više nema , nema ni tog lanca "kupac-trgovina-servis-dobavljač" več lanac sadrži samo "kupac-servis" , shvačaš?
To u neku ruku besmisleno zbog sljedečeg...
Ovaj/novi HG spot je najnormalnije primio na reklamaciju, te izdao servisnu primku za stvar koju nisu prodali oni več prijašnja firma.
Stoga , pošto nisu odbacili odgovornost za primitak reklamacije ne vidim po kojem sistemu sad mogu odbaciti odgovornost / izbaciti sebe iz spomenutog lanca.
Tom "kupusu" nakraju samo nedostaje da ja budem optužen za nešto ilegalno / krivično djelo jer sam stvar išao reklamirati u firmu koja mi to nije prodala.
Što se tiče "pravnog nasljednika" ...sutra odem do trgovačkog suda jer mi je trenutno puna glava od zivkanja okolo i kopanja po računima i internetu.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Što si reklamirao? Uzmi to što ti nude i bok. Ne vjerujem da ti nude lošiji proizvod...
|
Ti si ozbiljan s tim sistemom "daj što daš" ?
Zamisli da pošalješ na servis Intel procesor a oni bi nazad poslali AMD jer je i to isto procesor.
Ili ...na servis pošalješ monitor s dobrim ekranom a oni bi nazad poslali monitor s TN ekranom jer je i to monitor.
Možda je to tebi isto te ti je zanemariva razlika od cca 4tk.
Meni ta cifra nije zanemariva kao što mi nije zanemarivo to što osnovna karakteristika nije ista. A kako je to bilo bitan faktor pri kupovini / isto se nije kupilo po tom sistemu "daj što daš/imaš" , ne vidim doslovno nikakvog smisla zbog čega bi trebao pristati na "daj što daš/imaš.