View Single Post
Staro 02.09.2012., 17:38   #4399
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Od jednog kolege (ovdje na forumu ) koju ima S2 i koristi bateriju 2000mAh i razlika je veća nego što očekivao, ukupno 5,5-6h screen on timea. Naspram prijašnjih 4h pomak je ogroman. Računaj da je downclockan radi štednje.
Ne znam zašto kolega taji moje ime kada svi skupa sudjelujemo na forumu
Točno, na SGS2 sam prije imao ravno 4h screen on time jer često prčkam po mobu, ukupno bi na bateriji izdržao mislim oko 10-12h i onda je već kriza. Dok sa extended baterijom imam 5,5-6h (ovisi koliko vremena sam na 3G/2G - kombiniram ovo dvoje po potrebi). Na mobu se jako malo igram što se vidi iz setupa, pretežno je tu twitter, browser, viber poruke i GSM pozivi (oko 30-ak min).

Setup je:
Rootbox 1.7, XXLPX, Siyah 4.1.2, 200-800MHz, -50mV, pegasusq/dual core, GPU 66-133MHz na 800-850mV, auto brightness, wifi/net uvijek upaljeni. Recimo da sam 50% vremena na wifi, a ostatak na mobilnom netu. Pretežno sam na 2G mreži, kada surfam prebacim na 3G. U slučaju da sam cijeli dan na wifiju baterija se puno bolje drži.

U pozadini se vrti 20ak aplikacija (uopće ne gledam na to kao potrošače). Sinkroniziraju se: google, twitter, face messenger, prognoza, viber i možda još neka sitnica tko će ga znati. Setup je isti još od vremena Desirea i rijetko mijenjam navike/aplikacije.

A screen on najviše ovisi koliko mi je mob u idleu... Ako ga češće koristim onda imam veći screen on, a ako više spava onda i vrijeme padne na nekih 5h cca. Čisto da imaš neku predodžbu korištenja moba evo jednog screenshota otprije neki dan, dnevno korištenje moba (s tim da je ostalo još 20% baterije, sigurno 1h surfanja):

I jedna scena ciklusa baterije zadnjih nekoliko dana:

Žuta crta znači da je mob spojen na mobile net, a crvena da je wifi - vidi se omjer. Plavi spikeovi na vrhu crte znači da je bio upaljen ekran. To su dani kada sam bio na poslu i kada mi je bilo užasno dosadno Oko 23-00h bi išao u krpe pa nisam stigao isprazniti bateriju do kraja.

Uglavnom, ako zaračunam nemalu cijenu baterije + carinu i PDV koje su mi zabiberili (10%+25%) mogu reći da je vrijedila svake kune. Ako ima pitanja slušam.