View Single Post
Staro 01.09.2012., 00:23   #781
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uzeo sam jučer onaj 7" NoviTab koji sam spomenuo par postova iznad.

Stvar je ovakva...

1. OS

Dolazi s Androidom 4.0.3.
Iskreno, ja ne vidim nikakve razlike između toga i 3.0 kojeg sam imao na Transformeru osim što radi brže. Da, brz je u otključavanju, otvaranju aplikacija i tranzicijama između ekrana.

Ono što malo potraje (oko 2-3 sekunde, ali vjerojatno zbog par widgeta) je okretanje homescreena između portrait i landscape dok u aplikacijama to napravi instantno (Adobe Acrobat s PDF-om od 15-ak stranica), a renderiranje teksta jedva potraje sekundu.

2. Google Play/Market

Mana je nedostatak Marketa, što i navode na stranici kao rezultat neplaćanja licence i rezanja troškova... Zato ima beskorisni GetJar.
Uglavnom, uspio sam iskemijati Market 3.1.1, ali na bilokakav pokušaj instalacije novijeg, ili Google Playa, baca da se aplikacija ne može instalirati, ili ako se već instalira, onda se odmah i sruši. Sve radi preko 3.1.1. pa nemam primjedbe, ali ako netko je li moguće staviti Play i kako, nek se javi.

3. Izrada - plusevi i minusi

Stražnja strana je od nekakve mat gumirane plastike (podsjeća me na U8650), što je dobro jer ne ostavlja otiske prstiju i ima grip, ali svejedno izgleda prljavo nakon što prođe par puta po rukama. Zasad još nemam ideje kako to očistiti.

Stražnji poklopac na rubovima završava ravno, a ne zaobljeno, pa se fino osjeti prijelaz. Završna obrada zato dobiva mali minus ako volite puno pipati tablet Meni ne smeta. Nisam ni očekivao da bude nešto osobito za tu cijenu.

Bitna stvar je da ne škripi i nema uvijanja. Sklopljen je izuzetno dobro.

4. Prokleta plava LED-ica

Netko se pametan sjetio da postavi iritantnu plavu LED-icu na prednju desnu stranu ispod kamere. Ne bi to ni bio takav problem, da ona ne radi cijelo vrijeme kad je tablet uključen. Znači, čak i kad ga stavim u sleep pritiskom na power tipku. LED-ica se gasi kad i tablet, a u slučaju punjenja svijetli ljubičasto.

5. Multimedija

MKV direktno sa sticka radi savršeno, skupa s titlovima. Muzika također. Ima i pristojan zvučnik. HDMI izlaz nemam kako i na čemu isprobati, mada sumnjam da ne bi radilo.
USB stickovi rade bez eksternog napajanja, dok diskovi neće proraditi dok nije

6. Korištenje

Format mi savršeno odgovara.
Kod većih tableta 10"+ nemam osjećaj da mi čvrsto leže u rukama. Ne mogu ni palcima doseći sve tipke, a split keyboard mi nikako ne paše. Ovdje mi se palci dodiruju, i sve tipke su mi lako dostupne. Ako ga okrenem u portrait mode, širinom i debljinom me podsjeća na Kindle i ugodno ga je držati u rukama.

Rezolucija mu je minus tj. gustoća piksela, ali ionako ga ne stavljam na nos kad pikam po njemu. Na udaljenosti ruke je super vidljiv.

Asus Eee je imao bolji ekran iste rezolucije i veličine, ali opet...za tu cijenu, teško da je moglo bolje.

Na kraju krajeva, zadovoljan sam omjerom uloženo - dobiveno.
Za mail, prosurfati portalima, pogledati pokoji PDF, teško da može bolje za te novce, a mislim da će i dobiti funkciju prijenosnog media centra. Splashtop također super radi pa mogu i komp kontrolirati iz kreveta. Divota

Ako koga zanima, mogu nabaciti i koju fotku kasnije.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote