mija, nekada se zna desiti da sam proizvođač softvera prilagodi aplikacije prema svom tabletu. bilo bi dobro da si napisala koji je tablet u pitanju i koja verzija androida. tako i skype za koji kažeš da ne vrijedi možda radi na tvom tabletu, ali ne bi radio na nekom drugom. pogotovo jer sam skype kaže da njihova aplikacija neće raditi na svim uređajima. jednostavno ih je previše i nema vremena podešavati ju za baš svaki uređaj.
ono što ti ostaje je probati maknuti aplikacije koje su instalirane i instalirati te tvoje skinute. mada, ne vidim razloga zašto ne rade aplikacije koje si skinula sa neta (direktno na tablet ili prvo na pc pa si ih prebacila).
čak je češća pojava da se neke aplikacije ne mogu skinuti sa marketa ili ih se uopće ne vidi, ali ako ih se instalira sa kartice sve radi kako spada. evo ti
link na skype koji je provjeren.
još jedna stvar je da u samom softu nisu postavljene tj. omogućene ovlasti, tzv. fingerprinti i permissions. no, to već zahtijeva rootani uređaj i dodavanje par fajlova u sam sistem. ali nećemo sad o tome.