Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2012., 17:05   #4276
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
sorry, ali vozio sam auto (i stari) do dana kada ga nisam odvezao na deponij jer smo dobili 1000 jura manju cijenu novoga kojeg smo uzimali. prosjek je bio redovno 7 litara na 100 km, tankirala se redovno crvena 98'-ica i nerijetko ganjao po gradu i okolici. pred kraj zivota je i dosta autoceste vidio jer sam ja bio u krapinskima, ~150 km/h prosjek autocestom.

sad, zasto bi srao o tih 7 l? jedino sto je smijesno bilo zagrijati ga, jer se trebao malo jace cepiti da bi se tek na radnu temperaturu dovukao. prodem 20 km normalne voznje po zimi, i cvrkucem od hladnoce pa ga turiram ili gazim u drugoj da se zagrijem . i sto nije imao nikakvog coka uopce, vuces rucicu, nista se ne dogada . ali malo gasa na pedalu, ma na -15°C bez greske pali.

ulje je druga stvar, pred kraj zivota je pio ~litru na 1000 km. ali najjeftinije sto je tada bilo na svakoj ininoj, delta 5 . i obavezno litra u gepeku .
zato kazem, taj auto mi je ultra drag. i zelja mi je imati novoga ili provozati nekoga skockanog do bola, ali stvarno ih malo ima. ponavljam, govorim o kocki, prva linija sa prednjom vucom, kadett d.
Bio je zakon...kod mene u obitelji jedan takav dizlaš, bijeli, garažiran, nigdje hrđav, prešao nekaj malo preko 150000, godište 1984. i prodan lani za siću. Lik ga slupal za par mjeseci jer kao nije navikao da nema servo volana.
Došlo mi je da ja njega nalupam...
Je, malo se teže zagrijal al' kad si navinul grijanje pod noge, topili su se đonovi na cipelama. Loža mu je bila omiljeno piće samo je povremeno cugal na pumpi, radi bolje cirkulacije.
Nikad ozbiljnijeg kvara.

Malo se mučio s prikolicom uzbrdo, no sve je izvuk'o...

Pohrani.com