View Single Post
Staro 12.05.2005., 01:43   #36
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Govoriti cu generalno da se nitko ne nade uvrijeden.
Mislim da je licemjerno pljuvati po nekom programu a koristiti ilegalnu verziju istoga. Time IMO gubis svako moralno pravo zaljenja(kako se mozes zaliti na nesto sta nisi kupio sta ti je u biti, u esenciji, poklonjeno). Budi posten pa kupi taj "komad" softwarea i onda pljuj ili kupi onaj za koji smatras da ce istu zadacu obavljati bolje...

Svaka cast freewerima i/ili open sourceu no ako netko ulozi svoj trud, znanje i resurse da napravi neki program on ima pravo traziti novac za njega ma sta god drugi o njemu mislili.

Pravo je cudo kako ljudi kupuju ( i ne zale novaca)razne komponente ali kad je software u pitanju tu se nitko neda...

Takoder zanimljivo je kod koliko korisnika sam vidio "nabavljene" verzije MS Visual studio.NET, Photoshop, Corel... koji nicemu ne sluze ali eto tu su da se nadu...

Ista je stvar i sa MS Officeom. Open office je sjajan skup programa koji upotpunjen sa jos nekoliko freewarea moze zadovoljiti i gotovo najzahtjevnije korisnike(koliko kucni korisnik moze biti zahtjevan) Ms Offica no doticni radije koriste ilegalnu verziju potonjeg.
@ Bl@de
Postoji nesto sta se zove odrzavanje racunala...Ja sam zadnji put formatirao disk prije 8.mjeseci i to ne zbog propusta u WinXP...