Citiraj:
Autor KarloB
Znam da chipani Fiatov JTD koji po defaultu ima 115ks po boardcompu troši 6-6.5 na 160, 7.2 na 180, po ravnom naravno. A to je već stariji tip motora, noviji multijeti su još štedljiviji 
I naravno ne govorim o divljanju i konstantnom ubrzavanju, pretjecanju i slično, već normalna vožnja s malo bržim tempom.
|
Sad je pitanje kak je to gledano na boardcompu. Si gledao trenutnu potrošnju ili si resetirao komp i gledao prosječnu nakon što si neko vrijeme vozio 160+? Ak si gledao trenutnu, to je beskorisno. Ak si napravil ovo drugo, to je super potrošnja pri toj brzini s obzirom koliko se otpor povećava pri velikim brzinama.
Citiraj:
Autor Wolverine
To je nebitno. Ako se već ideš iživit na autu onda je briga o tome koliko auto troši posve sporedna stvar i nešto što je kontradiktorno tvojim željama. Kao što rekoh ako gledamo sa strane legalne vožnje , jer sumnjam da ćeš otić do Švicarske ili Austrije i nazad s papučicom u podu (mislim možeš do prve kontrole), onda takve izjave nemaju nikakva smisla. OK vidim dečko ima 21 godinu pa je razumljivo.
|
Mislim da vožnja od recimo 165 kmh nije nikakvo iživljavanje na autu ako vozilo može potegnut 210. Zakucat ga do kraja i tak vozit duže vrijeme, je.
Citiraj:
Autor buljo
A što sa slučajevima kad se prdržavaš i razleti se na das autu?
|
Jebate, iz tvojih postova bi se dalo zaključit da ako se pridržavaš određenih stvari nikad se niš na autu ne bi smjelo pokvarit. Osim na das autu koji je krama pa se kvari kak god a okreneš. Mislim ono, auto je sastavljen od tisuća dijelova, a nijedan nije vječan. Koju marku vozila bi po tebi trebalo kupovat, da čovjek bude ziher da je kupio dobru, nekvarljivu stvar?
Citiraj:
Autor Flood
Vidim da kadete spominjes,imam iskustva sa njima,tak da pricu ide ko metak,trosi ko upaljac ostavi za nekog drugog 
|
1.6 d, 55 ks, 6 litara grad, nije mogao potrošit prek 7 ma ne znam šta da sam mu radio. Otvorena cesta (ne auto put), 5 ljudi u njemu, pun gepek alata, laganini vožnja cca 90 kmh, 1050 km s tankom od 52 litre.