View Single Post
Staro 30.08.2012., 12:23   #89
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Evo, došla je Cherry G80-3000 MX blue iz Melcompa.

602 kuna i 50 lipa s dostavom. Nema nikakvih usb-a, svjetala i ne znam što ove gejmerske tipkovnice imaju. Ima čžćđš slova i veliki enter, tako da je to veliki plus.
Nažalost, Melcomp je na skladištu imao samo u bijeloj izvedbi, ali meni apsolutno ne smeta.
Što se tipkanja tiče, zbilja je odlična, iako je moja prva mehanička tipkovnica tako da je uspoređujem samo s plitkim laptop tipkovnicama i Logi UltraX flat modelom. Čini mi se da već sad nešto kvalitetnije pišem, a vjerujem nakon perioda privikavanja, da će brzina još porast.
Tipke, naravno, jesu glasne, ali to kod mene proizvodi jedan dobar psihološki efekt stisnute tipke pa mi je i pisanje sigurnije i brže.
Ukoliko, kao što je već milijun puta navedeno, držite kompjuter pokraj glave ukućana, zaboravite ovo tipkovnicu za noćne avanture.
Iako svi znamo provjerenu dugostrajnost switcheva, jedini minus koji mi je ovako na prvu evidentan je kvaliteta izrade. Stvarno za 600 kuna očekujem malo više od plastike koja se krivi kada kod malo jače pritisnem rubove tipkovnice. Također, težina potvrđuje njezinu (ispod)prosječnu izradu. Naime, teška je otprilike kao i moja Logitech (ovako na prvu).
Srećom, nikad do sada nisam tipkovnicu koristio kao oružje pa pretpostavljam da taj nedostatak neće biti posebno paralizirajući za moje uživanje u tipkanju.
Pozdrav svima.