Citiraj:
Autor buljo
Jesi ti pročitao moguće kvarove bilokojeg auta, benzinca, dizela?
Najbolje da ne kupuje auto da mu se slučajno ne pokvari. 
|
Istina, biciklo je najpouzdaniji

Moja poanta je da mu se mogu desiti kvarovi i ne benzincu i na dizelu. jest da su na dizelu skuplji, ali nije da se dizelaši kvare ko blesavi
Citiraj:
Autor buljo
A što sa slučajevima kad se prdržavaš i razleti se na das autu?
|
Hans na montažnoj traci je bio loše volje jer je fk wolsburg izgubio važnu utakmicu pa zbog togsa nije dobro zašarafio turbinu

Jebiga, bad luck, škart turbina
Citiraj:
Autor buljo
A koji su to skupi kvarovi?
|
Citiraj:
Autor buljo
Prvi auto s plinom Afla 166 2.0 100 000 km, rabljen, unutra landi renzo, nikakvih problema u godinu dana i 20 000 km.
Drugi auto nova fiat linea, lovato na njemu, gorespomenuta dva kvara od par sto kn, 4 god i 65 000km.
|
2.0 ts 16 v - motor koncepcijski iz 90-ih godina, koji dobro podnosi plin. Samo pripazi da povremeno očistiš injektore

( i ja sam alfista pa stoga znam ponešto o motorima

)
Za lineu nisi naveo koji motor, pretpostavljam 1.4 8v ili 16v - također koncepcijski dosta stari motor koji nema poblema s plinom
Citiraj:
Autor buljo
Zna se koji motori imaju "problema" sa plinom i njima se stavlja flash lube.
Nego reci ti na kojim si to autima/motorima vidio, pošto si stavio množinu da ako se kasko odluči na plin da zna što izbjegavati?
|
flash lube pomaže, ali ne eliminira problem u potpunosti. To sam već napisao par postova iznad.
Ovo je bilo u hyundai servisu, na 1.4 i 1.6 benzincima. Ali u razgovoru sa mehaničarima sam szanao da i novi motori od drugih proizvođača imaju problema s plinom i da baš nije preporučljivo stavljati plin u njih