Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2012., 12:06   #4261
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Jesi ti pročitao moguće kvarove bilokojeg auta, benzinca, dizela?
Najbolje da ne kupuje auto da mu se slučajno ne pokvari.
Istina, biciklo je najpouzdaniji
Moja poanta je da mu se mogu desiti kvarovi i ne benzincu i na dizelu. jest da su na dizelu skuplji, ali nije da se dizelaši kvare ko blesavi

Citiraj:
A što sa slučajevima kad se prdržavaš i razleti se na das autu?
Hans na montažnoj traci je bio loše volje jer je fk wolsburg izgubio važnu utakmicu pa zbog togsa nije dobro zašarafio turbinu

Jebiga, bad luck, škart turbina

Citiraj:
A koji su to skupi kvarovi?

Citiraj:
Prvi auto s plinom Afla 166 2.0 100 000 km, rabljen, unutra landi renzo, nikakvih problema u godinu dana i 20 000 km.
Drugi auto nova fiat linea, lovato na njemu, gorespomenuta dva kvara od par sto kn, 4 god i 65 000km.
2.0 ts 16 v - motor koncepcijski iz 90-ih godina, koji dobro podnosi plin. Samo pripazi da povremeno očistiš injektore ( i ja sam alfista pa stoga znam ponešto o motorima )

Za lineu nisi naveo koji motor, pretpostavljam 1.4 8v ili 16v - također koncepcijski dosta stari motor koji nema poblema s plinom

Citiraj:
Zna se koji motori imaju "problema" sa plinom i njima se stavlja flash lube.
Nego reci ti na kojim si to autima/motorima vidio, pošto si stavio množinu da ako se kasko odluči na plin da zna što izbjegavati?
flash lube pomaže, ali ne eliminira problem u potpunosti. To sam već napisao par postova iznad.
Ovo je bilo u hyundai servisu, na 1.4 i 1.6 benzincima. Ali u razgovoru sa mehaničarima sam szanao da i novi motori od drugih proizvođača imaju problema s plinom i da baš nije preporučljivo stavljati plin u njih