Oh well, možda spadam u sretnu manjinu
Desire, SGS2, Hero, X8, Optimus Me, Sonic... Svi su oni fino gonili Viber 2.1.2 (isključivo tu verziju) i custom romove. Battery drain u sleepu nisam primjetio ako uzmemo u obzir da je 2-5%/h uz upaljen wifi i Viber normalno (ovisi o mobu i kernelu, jasno). Wakelockove također nisam zabilježio, logično. Mobovi su uredno "spavali". To su sve mobovi koje sam imao dovoljno dugo za neko objektivno mišljenje. I opet bi danas na njih stavio Viber
I reći ću samo da me Sonic nekako najviše razočarao od svih po pitanju stabilnosti romova i memory managementa. Nije ni blizu nekim drugim jeftikanerima. Optimus Me me oduševio s druge strane. Surfanje i viberovanje na CM7 romu bez jeemti. Jedan od boljih lowend mobova koji rade odlično sa stock romom - ali mali ekran za tipkanje. Na X8 i GingerDX-u je trebalo biti pažljiv - zbog malo rama (valjda) Viber bi se ugasio kod žešćeg surfanja. Desire, SGS2, Hero - nikakvi problemi, upališ i zaboraviš da je u pozadini.
Svi ovi mobovi su vrtili Viber u backgroundu (bez one notification ikone). Na X8 sam ga morao koristiti kao foreground servis jer bi ga sustav ubio. Rekao bih da je to bug do roma jer ne smiješ tek tako ubiti app u foregroundu...
Pored ovoga bilo je još par jeftikanera koji su mi prošli kroz ruke, ali sam ih koristio relativno kratko za neki ozbiljniji sud. Svi su bili na stocku i namjenjeni za preprodaju pa...
Summa summarum: Viber 2.1.2 je zadnja odlična verzija Vibera iz 2.1.x serije. One nakon toga su bile pune bugova. Također 2.2.1 je isto odlična verzija, ali je nisam testirao na lowend uređajima. Na SGS2 i Optimus Me radi odlično, toliko znam. Toliko
Citiraj:
Autor LAcy
Meni se Viber čudno ponašao. Startao sam od sebe (to tako valjda mora biti)...
|
Zar sam jedini koji je svojevremeno pisao skripte koje prilikom bootanja podižu aplikacije samo da ostanu aktivne u pozadini i syncaju se i troše memoriju i...

Isto sam radio i za Viber, ali su u zadnjoj verziji sredili taj "bug".