Citiraj:
Autor w0lfram_
Pa vozio bi primarno po makadamu i malo po cesti, nekakvih 70:30 za makadam, obzirom da su kod mene uglavnom okolo makadamski putevi 
ove manje "popravke", to nije problem, to znam kako i šta napravit, odnosno znao sam, samo se moram podsjetit, al to nije nikakav problem
Pa nisam ni imao namjeru otić u Peveca i uzet bajsu, zato i pitam tu
btw oćeš reći da se za ove novce ne može kupiti ok bicikl? 
|
Za tu lovu mozes kupiti bicikl s najosnovnijom razinom opreme. Kako imas dosta kila vjerojatno ces imati problema s rastelavanjem dijelova puno vise nego netko od 70kg. Mozda da pogledas nesto rabljeno? Tu bi se vec moglo naci nesto primjereno tvojoj velicini

Ako bas ides na novo, gledaj da su ti obruci kotaca dvostruki i da ti geometrija pase. Ne znam kaj jos bi rekao. Vilice su ti sve katastrofa u na tim biciklima pa bi ti preporucio da se time ni ne zamaras. Jbg.
Pogledaj malo stranice bic. ducana pa postaj par bicikala koji ti se svidjaju, a mi ti mozemo reci koji je bolji. Obicno razvikanija imena (Trek, Giant...) imaju losije entry modele od nekih manje razvikanih marki (Focus, Univega,...).
Citiraj:
Autor w0lfram_
oukej, moje pitanje je više bilo usmjereno na isplativost kupovine novih felgi, jer ne znam koliko se danas cijene kreću uopće?
također koliko bi moglo doć, ukoliko treba napravit totalni servis, znači nove felge, gume, pakne?
znam da je nezahvalno, al onako uber okvirno oko 1000kn, više, manje?
|
Vjerojatno se ne isplati. Pretpostaljam da je cifra oko 100kn po obrucu + pletenje. 400, max 500kn sve skupa? Mozda ce i zbice trebati mijenjati, to je ekstra trosak. S druge strane za tu lovu mozes kupiti kotace koji su u dobrom stanju ili cak novi preko dropbike trznice ili njuskala. Frend je uzeo novi prednji kotac za 150kn prek dropbikea. Kolko sam skuzio lik si je naprijed zelio disk pa je prodao novi kotac s bikea.
Pokusaj ga sam ucentrirati, nije tako strasno kao sto mozda mislis. Ja sam tako curi 'popravio' limexa nakon jedne malo jace voznje po makadamu. Nije bas savrseno ali pet puta bolje nego je bilo. Isplati se probati.