U tom slučaju ti je ok i devizni, ali ako ćeš kune u svojoj banci mijenjat za devize, onda ti je to isto ko da ti vrše konverziju s kunskog tekućeg. Pri plaćanju možeš birat hoće li ti banka vršit konverziji ili PP.
Od opcija mi se najviše sviđaju PBZ i RBA, ukratko:
PBZ tekući
Citiraj:
Autor Omerta
koji se sastoji od Vise Electron, KUNSKOG računa i net bankinga, jeftinije je ali upravo zbog kunskog računa sam odustao.
Naknada za ono prije gore napisano je 24kn svakih 6mj, ili 4kn mjesečno (sam odabereš tip plaćanja), a 8kn net banking koji nisam uzeo jer dosta košta a još ne radim, pa ću kad se zaposlim.
Drugo: Naknada za onaj paket za studente je oko 5kn (inače 24kn/6mj) ali i 8kn net banking svaki mjesec. Ispadne jeftinije ali opet napominjem, KUNSKI račun je u igri, a devizni se ne može napraviti u toj soluciji "za studente".
E da, cijelo vrijeme pričam o PBZ.
|
A za RBA tekući ti mogu reć iz prve ruke da mjesečno ne plaćam niš, a imam karticu koja prolazi verifikaciju na PP (Visa Electron), internet bankarstvo i 50% nižu naknadu kad plaćam prek internet bankarstva.
Link
S drugim bankama nemam baš iskustva osim nekaj malo sa Splitskom, a i oni imaju nekakve ponude za studente tak da si pogledaj i nju.