Citiraj:
Autor veve
Pa raspored svih konektora na h77m je uzasno rasporeden.
Sata konektori su preblizu memorijskim slotovima i prvom PCI-E slotu i opcenito svi ostali konektori su stavljeni skoro u samom sredistu maticne dok bi zapravo trebali biti vise blizu ruba.
Ja sam po netu trazio neke slike te maticne u kucistu da vidim kako izgleda kad je sve to slozeno, ali nazalost nisam nista uspio naci.
|
Apsolutno se slažem, nisam mogao vjerovati kada sam prvi put vidio tu ploču.

Dugo nisam vidio lošiji raspored od Asrock H77M ploče, ne znam na čemu su bili Asrock inžinjeri kada su dizajnirali ovu ploču, što ih je koštalo staviti vodoravne SATA konektore uz desni rub ploče kao sav normalan svijet?
Z77M dijeli isti PCB s
H77M.
Za tridesetak kuna više, bolje je uzeti
Z77 Pro4-M nego
Z77M.
Imam pitanje u svezi CPU ventilatora i njegovog ubrzavanja na Asrock H77M. Neke od ploča 775 generacije koje sam imao prilike koristiti ubrzavale su na par sekundi CPU ventilator na maksimalan broj okretaja prilikom hladnog starta ali Asrock H77M ubrzava CPU ventilator za svaki soft restart i podizanje iz S3-a.

Radi li to svaka ploča Sandy/Ivy Bridge generacije, je li to posebnost svih Asrockovih ploča ili samo ove?
Pitam zato jer namjeravam složiti novu i povrh svega tihu konfiguraciju i zapela mi je za oko
Asrock Z77 Pro4-M ploča zbog
niske cijene (u rangu nekih H77 ploča ali s uvjetno rečeno boljim čipsetom) a ima sve što imaju jači i skuplji modeli, recimo Lucid Virtu (kojeg se na primjer MSI udostoji stavljati samo u skupe GD-65, GD-80 modele iznad 1500 kn), jedino nema SLI i možda nema bolje komponente i VRM kao skuplji modeli što mi ne znači puno kada ne mislim overclockirati, dobro, možda malo.