Citiraj:
Autor domy_os
Ne kuzi kad ides preko routera koji ima NAT i na WAN interfaceu ima jednu MAC adresu. Ogranicenje bi bilo kada bi na modem spojio obican switch koji ne obavlja translaciju.
|
Posloženo sve, ali nisam baš zadovoljan rezultatima. S jedne strane imam onaj prije spomenuti Atlanta EPC2203 koji je nakačen na Linksysa WRT54GL koji je sa Tomato firmwareom gore, postavio sam izlaznu snagu na 64 mW, što je neka preporučena vrijednost, s druge strane na stolnom kompu imam Airlive 1700 USB karticu. Vrijednost mi je -48 dB, no max brzina mi je 13 Mbita, a imam paket od Bneta 20 Mbita, i tu sam brzinu uredno postigao na žici.
Router i wlan kartica imaju zračnu vidljivost, udaljeni su cca 10 m tj. postavio sam ih tako da im je jedina prepreka vrata od sobe kada su zatvorena. Vjerujem da bi se ovo moglo poboljšati, razmišljam o onoj windsurfer metodi, tj usmjeravanju signala između routera i wlan kartice.
Ima još netko ideju? Thx!
EDIT :
Problem defintivno leži u driveru za Airliveov wireless. Integrirana antenica u laptopu sa Atherosovim čipsetom postiže brzinu od 19.5 Mbita sa istog mjesta di je i stolni komp.

Mislim ta kartica je nahvaljena naveliko zbog performansi i svega, a jedan integrirani komad žice u laptopu riješi stvar. Toliko o tome..