View Single Post
Staro 24.08.2012., 11:39   #25610
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Daj malo pojasni zašto Ardent ne bi išao iza. Dvoumim se između njega i High Rollera ali u normalnim dimenzijama za XC tako da... Treba mi mesnata guma koja se ne će povijati zbog tanašnih sidewallova da odjebe ovo snejkbajtanje i sranja, a budući i da dolazi jesen i blato i lišće mora bit i agresivnija malo.
Ili da blebnem Ardenta naprijed a starog Nobbya iza.

@ Crapitano - Ralph iza jer ima manje ripne i brže će se kotrljat a ispred NN zbog jačeg gripa, boljeg kočenja i skretanja, dakle svega što ti treba.
Zračnice će šljakat.
Išao bi on iza, samo je moja filozofija takva da nije potreban iz razloga što ima poprilično velik otpor kotrljanja, koji bi mogao srezati manjim dimenzijama (još je i tubeless kod mene) itd. itd.

dok s druge strane high roller ima centralne ripne jebeno velike, dok se budeš penjao (govorim stražnja ardent vs roller) će ti centralne ripne trgati i imat ćeš gripa po blatu i svemu. Po asfaltu, utabanom i sl. ćeš juriti, trošenje na normalnoj smjesi je zanemarivo (a vozio sam rollera i prije, i naprijed i nazad, gooey gluey compound i ona se valjala, trošila ali je držala svjetski) s tim da je prednji kotač puno više klizao bočno dok je ona bila gore. klizat će ti, i onda će bočne počupati. ali onaj prijelaz meni nije bio ugodan. Guma je ili se voziti ravno ili se nagnuti i zaorati ko debil. Između se ne možeš voziti bez proklizavanja.
Slična stvar je i sa ardentom, koji je jako sličan minionu front, sa površinom manjim ripnama, ali su bočne opet izražene.
kad bi je gledao (ardenta), centralne su ti izbočene i sitne, bočne su izbočene i poprilično krupne, dok su one između u pola niže. I cijela guma je pravilna/simetrična, cijelom dužinom.

moje osobno mišljenje i iskustvo !
je to, da će ti high roller biti super za stražnju. uloženo/ dobiveno i performanse. Straha kod maxxisa za side wall nemaš. Jer kojeg god high rollera (maxxisa) uzmeš, side wall je debel/gust/ čvrst.
+ čupanje, brzina, trošenje i efektivnije kočenje, brzo se očisti od blata i sličnih problema..
- nema za zadnju, ako ne voliš, mogao bi imati osjećaj "tračnica", osjetio bi prijelaze između ripni na gumama i samim time grip. (na terenu i tokom rusha ne bi kužio ništa)

ardent kao prednja
+ grip (i to genijalan)
- tromost što smeta i što meni dolazi do velikog izričaja (vjerujem da bi tako bilo i za stražnju)

preporuka... staviti high rollera iza, a naprijed potražiti sreću sa nekom sličnom gumom ili nešto tipa fat albert/ NN

na tebi je odluka, napominjem da je sve ovo samo moje razmišljanje i iskustvo prema kojem se ja vodim.

Željac je offline   Reply With Quote