Citiraj:
Autor SileTzar
Daj malo pojasni zašto Ardent ne bi išao iza. Dvoumim se između njega i High Rollera ali u normalnim dimenzijama za XC tako da... Treba mi mesnata guma koja se ne će povijati zbog tanašnih sidewallova da odjebe ovo snejkbajtanje i sranja, a budući i da dolazi jesen i blato i lišće mora bit i agresivnija malo.
Ili da blebnem Ardenta naprijed a starog Nobbya iza.
@ Crapitano - Ralph iza jer ima manje ripne i brže će se kotrljat a ispred NN zbog jačeg gripa, boljeg kočenja i skretanja, dakle svega što ti treba.
Zračnice će šljakat.
|
Išao bi on iza, samo je moja filozofija takva da nije potreban iz razloga što ima poprilično velik otpor kotrljanja, koji bi mogao srezati manjim dimenzijama (još je i tubeless kod mene) itd. itd.
dok s druge strane high roller ima centralne ripne jebeno velike, dok se budeš penjao (govorim stražnja ardent vs roller) će ti centralne ripne trgati i imat ćeš gripa po blatu i svemu. Po asfaltu, utabanom i sl. ćeš juriti, trošenje na normalnoj smjesi je zanemarivo (a vozio sam rollera i prije, i naprijed i nazad, gooey gluey compound i ona se valjala, trošila ali je držala svjetski) s tim da je prednji kotač puno više klizao bočno dok je ona bila gore. klizat će ti, i onda će bočne počupati. ali onaj prijelaz meni nije bio ugodan. Guma je ili se voziti ravno ili se nagnuti i zaorati ko debil. Između se ne možeš voziti bez proklizavanja.
Slična stvar je i sa ardentom, koji je jako sličan minionu front, sa površinom manjim ripnama, ali su bočne opet izražene.
kad bi je gledao (ardenta), centralne su ti izbočene i sitne, bočne su izbočene i poprilično krupne, dok su one između u pola niže. I cijela guma je pravilna/simetrična, cijelom dužinom.
moje osobno mišljenje i iskustvo !
je to, da će ti high roller biti super za stražnju. uloženo/ dobiveno i performanse. Straha kod maxxisa za side wall nemaš. Jer kojeg god high rollera (maxxisa) uzmeš, side wall je debel/gust/ čvrst.
+ čupanje, brzina, trošenje i efektivnije kočenje, brzo se očisti od blata i sličnih problema..
- nema za zadnju, ako ne voliš, mogao bi imati osjećaj "tračnica", osjetio bi prijelaze između ripni na gumama i samim time grip. (na terenu i tokom rusha

ne bi kužio ništa)
ardent kao prednja
+ grip (i to genijalan)
- tromost što smeta i što meni dolazi do velikog izričaja (vjerujem da bi tako bilo i za stražnju)
preporuka... staviti high rollera iza, a naprijed potražiti sreću sa nekom sličnom gumom ili nešto tipa fat albert/ NN
na tebi je odluka, napominjem da je sve ovo samo moje razmišljanje i iskustvo prema kojem se ja vodim.