View Single Post
Staro 24.08.2012., 09:56   #21
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Userboy Pregled postova
Ako je "najmanje bitan" zasto onda postoje grafe s vecom kolicinom memorije... ? Ugl...Rezolucija laptopa, mhm ja sam ionako mislio prespojiti ga kda budem igrao a i uostalom od ove hrpe sto si napisao dobio sam samo jedan odgovor... I znam da graficke nisu ultrajake...Ali nitko se do sada od vas nije pozalio na njih...U jednom trenutku su ok za igranje solidne a u drugom nisu... -.-' I da npr kod della se treba rastavljati cijeli laptop da se stavi drugi hdd ili ssd, ram... A kod asusa je dovoljno skinuti samo neku plastiku....A i ne zelim biti bezobrezan ali nije tvoj problem citiram " cisto sumnjam da ces raditi nesto za sto ti je i7 potreban" Ja te nisam trazio tvoje misljenje u vezi toga, niti mi treba..Pola svojih namjera nisam naveo ali ugl nije stvar sada o tome.I citiram sam sebe"Uglavnom koji laptop je bolji po kvaliteti laptopa te same marke,dizajnu,hlađenju i slicnom?Baš sam neki dan naišao na taj asus i cini mi se poprilicno dobar mada mi je dell vizualno lijepši ali u pitanju je jaca konfiguracija..Eto molim vas da mi pomognete u vezi pogleda na cijelokupnu ajmo reci konstrukciju laptopa.. " Oke shvacam da su to novi laptopi i da nemate iskustva s njim.. Ali jb* napisi svoj dojam,misljenje za ovo sto sam naveo.. A dojam mozes dobiti iz navedenog opisa i slicnog....A i vidim da je vecina cesto aktivna sto znaci da imate mnogo iskustva medu otvorenim temama u vezi prijenosnika..... I da shvacam da je to vasa dobra volja da li cete nesto napisati i zahvalan sam na tome ali daj te malo vise razmotrite pitanje koje je postavljeno..I ako postoje jos neki laptopi s boljom grafom odnosno opcenitom konfiguracijom do 5800 max posaljite link..(I samo da nije hp i acer jer mi treba nesto kvalitetno)
RAM je jeftin, a veća količina se stavlja isključivo radi reklame. Većina ne zna da beskonačno trpanje memorije ne koristi ničemu i misli da je obavezno bolja grafička ona s više RAM-a, tako da i proizvođači to koriste kako bi se grafička bolje prodala.

Grafičke su solidne za laptope, na toj rezoluciji se može igrati gotovo sve, istina, ne na najvišim detaljima, ali boljih nema za tu cijenu. Kažem da nisu za ultrazahtjevno igranje jer naravno da postoje i puno jače, izvan ovog cjenovnog ranga.

Ne znam što ćeš raditi na laptopu i je li ti i7 potreban, za igre nije jer će i i5 to odratiti sasvim ok, ali ako namjeravaš raditi nešto gdje smatraš da će jači procesor dobro doći, uzmi Asusa jer stvarno druge razlike nisu značajne.

O ovoj generaciji ne znam previše, ali u prethodnoj je Asus (K73) bio daleko ispred Della (7110) po hlađenju i izradi kućišta. To se u ovoj generaciji sigurno donekle promijenilo, no nešto konkretno ne znam. Bilo bi neodgovorno od mene ti reći "taj i taj laptop je kvalitetniji, sigurno se ne grije i uzmi ga", ako pojma nemam o tome i ne znam nikoga tko ga ima. Osobno bih uzeo Della zbog duljeg jamstva i zbog toga što mi i7 nikako nije potreban, ali opet ovisi o tome za što ćeš ga ti koristiti.
redscro je offline   Reply With Quote