Tema: aktivni sub
View Single Post
Staro 23.08.2012., 23:34   #33
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor corona24r Pregled postova
Kutija je 32 L,pojačalo je 300RMS a sub 250RMS.
Napajanje od kompa je sasvim u redu(600w) jer kolega je po struci elektroničar i sebi je isto to napravio i sve šljaka,inače na napajanje je stavljen kondezator tak da napajanja ima.A već sam ranije u postu napisao da mi frend ima na isti način napravljen aktivni sub u kompresiji i radi jako dobro i ima mekan bas.Pa me zato muči gdje sam toliko promašio,jer vjeruj mi da vas nebi sad ovdje ispitivao šta i kako da to dobro zvuči.

Još samo reci da ti prijatelj ima isti drajver. Da sve skupa bude zanimljivije.

Gledaj, ako nabrzinu ubaciš T/S parametre tog tvog drajvera u nekakav simulator , odmah vidiš kako u tu kompresiju ne možeš utrpati više od nekih 150w...
S više snage , hod membrane ispod 45 Hz ide van specifikacije.
Kako se radi o kompresiji imaš rani rolloff. ( za subbufer)
U kombinaciji s LP filterom na spomenutih 80Hz, efikasnost svega skupa je još manja.

Nekakav instiktivni proces kompenzacije spomenutog je dizanje glasnoče.
Tako da ako na raspolaganju imaš 300w ,veči prostor za popuniti , voliš muziku s prepunpanim basom , ili filmove ...nekako se potegne onih par pitanja iz mog prošlog posta.

U tu kemiju pojacalo / kompjutersko napajanje, u to se ne kužim pa ne mogu komentirati.

Inače,ako si pak vrlo umjeren, onda mislim da je "tvrdo i tupo" rezultat tipa kutije s lošim subwuferom ( lošim za tvoje zahtjeve).
U tom slučaju , možeš tom svom kolegi elektroničaru platiti burek da ti sklopi/sastavi linkwitz transform prije nego automatski kreneš ubodnom po kutiji.

Citiraj:
Autor corona24r Pregled postova
a na koji način zatvoriti tu jednu rupu i da to bude fiksno???

E sad bi ti rekao da unutra gurneš znaš što ....

Mislim , nebi da nekakva znanost začepit rupu