Citiraj:
Autor goranmw1
Zašto ne instalirati VM Ware ili VirtualBox i tu podići Linux? Osim toga, možeš i tu napraviti jednu virtualku sa Win XP i imaš sva tri OS-a dostupna u istom trenutku, bez potrebe za davljenjem sa nekoliko particija!
|
Što manje particija, to bolje. VIrtualke su dobra stvar i tu si mu dao dobru ideju.
Citiraj:
Autor goranmw1
Nema potrebe za bekapiranjem svega i svačega, u većini slučajeva, ne kažem da je to tvoj slučaj, ali ljudi znaju radit backup cijelog diska, a kud ćeš veći gubitak prosotora od beskorisnog backupa kojeg velika većina nikad niti neće koristiti?
|
Ako backup diska smatraš beskorisnim, onda ga nemoj ni raditi, ali budi spreman na gubitak vremena i živaca pri reinstalaciji sustava u slučaju problema. IMO je bolje imati mrtvih 50 GB na drugom disku i odmah (10 minuta) nakon havarije imati sistem kao da se ništa nije dogodilo, nego instalirati sve ponovno, pa restorat podatke nazad, podešavat koješta i gubit vrijeme.
Citiraj:
Autor goranmw1
Ja bi napravio jednu praticiju od 200GB, instalirao tu Win 7, ostatak prostora (druga particija) na tom disku bio bi mi za download, neke veće instalacije i pohranu virtualnih mašina.
|
Totalno je nepotrebno raditi 200GB particiju za sistem. 50 je sasvim dovoljno.
S jedne strane govoriš kako je beskoristan backup i bačen prostor (mislim wtf?), a s druge strane daješ 200GB sistemu.
Od kako je izašao xp, nikada mi nije trebalo više od 30 GB za sistemski disk (naravno i programa je bilo gore), a za sedmicu još uvijek imam 50GB particiju na kojoj je nekih 15GB slobodno.
@Newbie_Geek
Sistemska particija treba biti ono što joj ime govori (samo sistemska), a sve ostalo bubaj na drugu particiju. Osnovne programe i drivere, naravno, ostaviš na sistemskoj particiji. Kad ti se nešto desi, lako je (i ekstra brzo) vratiti sve nazad.