View Single Post
Staro 23.08.2012., 12:35   #202
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor goranmw1 Pregled postova
Zašto ne instalirati VM Ware ili VirtualBox i tu podići Linux? Osim toga, možeš i tu napraviti jednu virtualku sa Win XP i imaš sva tri OS-a dostupna u istom trenutku, bez potrebe za davljenjem sa nekoliko particija!
Što manje particija, to bolje. VIrtualke su dobra stvar i tu si mu dao dobru ideju.

Citiraj:
Nema potrebe za bekapiranjem svega i svačega, u većini slučajeva, ne kažem da je to tvoj slučaj, ali ljudi znaju radit backup cijelog diska, a kud ćeš veći gubitak prosotora od beskorisnog backupa kojeg velika većina nikad niti neće koristiti?
Ako backup diska smatraš beskorisnim, onda ga nemoj ni raditi, ali budi spreman na gubitak vremena i živaca pri reinstalaciji sustava u slučaju problema. IMO je bolje imati mrtvih 50 GB na drugom disku i odmah (10 minuta) nakon havarije imati sistem kao da se ništa nije dogodilo, nego instalirati sve ponovno, pa restorat podatke nazad, podešavat koješta i gubit vrijeme.

Citiraj:
Ja bi napravio jednu praticiju od 200GB, instalirao tu Win 7, ostatak prostora (druga particija) na tom disku bio bi mi za download, neke veće instalacije i pohranu virtualnih mašina.
Totalno je nepotrebno raditi 200GB particiju za sistem. 50 je sasvim dovoljno.
S jedne strane govoriš kako je beskoristan backup i bačen prostor (mislim wtf?), a s druge strane daješ 200GB sistemu.
Od kako je izašao xp, nikada mi nije trebalo više od 30 GB za sistemski disk (naravno i programa je bilo gore), a za sedmicu još uvijek imam 50GB particiju na kojoj je nekih 15GB slobodno.

@Newbie_Geek
Sistemska particija treba biti ono što joj ime govori (samo sistemska), a sve ostalo bubaj na drugu particiju. Osnovne programe i drivere, naravno, ostaviš na sistemskoj particiji. Kad ti se nešto desi, lako je (i ekstra brzo) vratiti sve nazad.