View Single Post
Staro 23.08.2012., 12:02   #201
goranmw1
Premium

goranmw1's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Vidim da si pažljivo prionuo poslu i da hoćeš izvući maksimum performansi, ali mi je malo čudno, što će ti XP? Mislim, sad je već i finalna verzija Win-a 8 vani, XP je sad već 12 godina star OS! Ako imaš neke programe koji rade samo na XP-u, instaliraj XP Mode i na taj način se "riješi" XP-a. A Linux, isprobaj virtualizaciju. Zašto ne instalirati VM Ware ili VirtualBox i tu podići Linux? Osim toga, možeš i tu napraviti jednu virtualku sa Win XP i imaš sva tri OS-a dostupna u istom trenutku, bez potrebe za davljenjem sa nekoliko particija! Performanse možeš održati tako da ne zatrpaš disk na kojem je instaliran OS, isključivanjem nepotrebnih programa prilikom pokretanja OS-a (msconfig), CCleaner..., a glede sigurnosti, napravi redirekciju foldera My Documents. Isto tako, glede backupa - oblak! Za većinu prosječnih korisnika kvote koje su dostupne na SkyDriveu, Dropboxu, Google Driveu,... su više nego dovoljne. Nema potrebe za bekapiranjem svega i svačega, u većini slučajeva, ne kažem da je to tvoj slučaj, ali ljudi znaju radit backup cijelog diska, a kud ćeš veći gubitak prosotora od beskorisnog backupa kojeg velika većina nikad niti neće koristiti?

Ja bi napravio jednu praticiju od 200GB, instalirao tu Win 7, ostatak prostora (druga particija) na tom disku bio bi mi za download, neke veće instalacije i pohranu virtualnih mašina. Drugi disk - jedna particija za sve ostalo što već držim na računalu. Redirekciju My Documentsa napravio bi na taj drugi disk, to ti je ujedno i backup, a čitav sadržaj tog foldera staviti, recimo na SkyDrive (uvijek i bilo gdje dostupno i nema šanse da ostaneš bez toga, a kad jednom instaliraš Win 8, u "Metro-u" će te dočekati svi tvoji podaci sa SkyDrivea) - naravno, osim ako u tom folderu ne čuvaš instalacije igara, nemaš "bekapiran" Pirate bay ili sl.
goranmw1 je offline   Reply With Quote