Citiraj:
Autor LaChupacabra
Kako sam planirao sačekati AMD-ove desktop procesore Trinity za upgrade kompa, izbor rama mi je pomalo nejasan...
Ako može kakav savjet glede toga bio bih Vam zahvalan.
Trinity će imati podršku za DDR3-1866, pa me zanima isplati li se kupovati tu memoriju, ili je dobra i 1600?
Koristiti ću integriranu grafiku, a kako sam shvatio RAM igra veliku ulogu u tome svemu (Još pogotovo ako budem nabavljao K-verziju procesora pa se odlučim za OC).
Hoću li moći ako kupim 1600-ce, OC-at ih na više MHz (da iskoristim pun potencijal), i trebam li paziti na V od RAM-a (da li se bolje clockaju oni s manje V) ili bolje da uzmem odma 1866 pa mir (ili će se i ona moći OC)?
I ako odma imate neku dobru memoriju za ovu svrhu recite slobodno...
|
Pa sad ako misliš koristiti integrirani grafički procesor njemu paše da je radni takt memorije viši jer je koristi kao videomemoriju. No IMHO slobodno uzmi 1600 MHz RAM.
Ako uzmeš K procesor on im aotključan množitelj i tada samo mjenjaš množitelj dok podižeš radni takt procesora. Dakle ne dižeš i takt memorije jer ne dižeš takt sabirnice.
Od overclockinga memorije nemaš neke koristi. Dakle ako imaš novaca za 1866 MHz RAM odnosno ako te ta razlike ne dira toliko uzmi, u protivnom uzmi najjeftiniji 1600 MHz kit.