Pozdrav,
Otvorio sam istu temu
ovdje, međutim zatvorena je jer je nisam postao u neku od otvorenih tema iz razloga šta nisam znao koliko će na kraju ispast ta konfa, pa ukoliko na kraju dođe ispod 8000kn ili preko 10.000kn molio bih cijenjenog coconut-a da mi je prebaci, a ne opet zatvori ili izbriše uz edukacijske komentare bez da mi ostavi mogućnost pojašnjenja, kako se i inače postupa sa starijim članovima PCE-a
Da ne duljim, ovo radim zbog prijatelja. Slažem mu Intel/nVidia konfu. Voljan je platit malo više ali da mu traje barem 4-5 godina bez da treba nešto nadograđivati.
Kupilo bi se isključivo u Linksu, sve odjednom. Poslovnica nije bitna, naručit ćemo sve u Split ionako, pa kad dođe.
Namjena - ništa posebno, od svega pomalo. Surfanje, filmovi, muzika, igre, itd.
Ovo nam je danas složio djelatnik Linksa, pa me zanima vaše mišljenje, šta bi mijenjali, zašto, može li se proći jeftinije, a za iste performanse, ili preporučate neke bolje komponente (koje?), itd.
Uglavnom me generalno zanima šta bi mijenjali i zašto, ili je već i ovo u redu:
CPU:
INTEL Core i5 3570K BOX, 2099kn
Matična:
ASROCK Z77 PRO3, 869kn
RAM:
G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-4GBXL, DDR3 1600MHz, kit 2x2GB, 245kn
Grafa:
GAINWARD GeForce GTX 560 Ti GS, 1GB DDR5, 1899kn
PSU:
CORSAIR CX Series V2, 500W, 519kn
SSD:
120.0 GB CORSAIR Force 3 series, 949kn
Miš:
LOGITECH M305 Notebook, 219kn
Tastatura:
LOGITECH K230, 159kn
UPS:
APC Back ES, 700 VA, 879kn
Multif. printer:
HP DeskJet 3525, 675kn
Sve skupa: 8512kn.
Kućište, monitor, 1tb hdd i dvd-rw pržilicu već ima.
Dotični službenik nam je slagao komponente dostupne odmah u Splitu, tu smo se zeznuli jer mu to uopće nije bitno, tako da vjerovatno postoji neka bolja kombinacija i iz drugih poslovnica...
Što se tiče ovog printera, ne znam jel mu bolje uzeti multif. laserski crno-bijeli ili ovaj inkjet, pošto ga neće puno koristit, kod inkjeta će mu se stalno sušiti tinta, ja sam mu predložio laserski...šta vi kažete? Boje mu nisu bitne, samo da cartridge nije abnormalno skup.
Tko ima volje nek malo prokomentira...
Hvala!
Moram ubaciti i coconut-ov prijedlog iz zatvorene teme:
Citiraj:
1. 2500k umjesto 3570k - jeftiniji, manje se zagrijava kod overkloka
2. napajanje je krš
3. grafa bi se mogla i bolja za tu lovu
4. čemu UPS?
5. ako misliš uzeti K procesore, treba ti i cooler bolji od stocka
6. ni periferija mi se ne čini nešto naročito
|
Odgovor:
Koje napajanje onda ako ne ovo? Slijedeća bolja grafa je 570-tka i dođe 500kn više, a realno ne znam jel potrebno pošto nije "gamer" niti će igrati na max detaljima.
UPS, čemu inače služi? On ga hoće, tako da nisam ulazio u dubioze.
Periferija mu treba za laptop koji misli kasnije kupiti, bitno mu je da zauzima šta manje mjesta zbog specifičnog posla kojim se bavi...