View Single Post
Staro 21.08.2012., 11:05   #4371
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor zzzzzujalo Pregled postova
sa servisom ima veze utoliko što su "provjerili" monitor da je ok prije nego su ga proslijedili dućanu/meni.
a iz Della su poslali neki rabljeni, lako moguće isto tako sa reklamacije jer očito nije ok monitor, a na kučištu blizu gumba za paljenje/gašenje je bio mastan otisak prsta (ne onakav kakav ostane dodirom nove plastike već oni što ostanu nakon dugog korištenja kao na tastaturi).
Moguće je i da su ga provjerili kao što je i moguće da je rabljeni.
Razne greške (kao neke što si navela) nije baš moguće "popravljati" već se monitori mijenjaju. Druga je stvar percepcije što je za koju klasu prihvatljiva slika, a što ne.

Citiraj:
Autor zzzzzujalo Pregled postova
jel postoje uopće neka opća pravila koje greške su "prihvatljive" za pojedine klase monitora?
mislim, ne očekujem nikakva čuda ni savršen prikaz boja, ali nitko me ne može uvjeriti da je normalno da monitor na desnoj strani ima žuti/topli odsjaj.
u trenutku kada sam ga kupovala bio je "best buy" na tržištu, ali u bilo koje od ove tri "reinkarnacije" prilikom reklamacija bilo bi mi draže da mi se samo pojavilo par mrtvih pixela koje ću trpit, a ne da se ovako zezam i natežem.
Ako je "best buy", to definitivno nije monitor koji spada u poslovnu klasu, da ne govorim profesionalnu. Stoga i moguće postojanje razlike u "subjektivnoj prihvatljivosti" kvalitete slike. Nije baš moguće komparirati slike monitora od, karikiram, 500 i 50.000 kn. Koliko je realno ta slika loša i što bi vještaci rekli, teško je reći.