Citiraj:
Autor FRipper
|
Hm, da, imam jedan PCI i jedan PCIe port, ali trebale bi mi low profile kartice jer je kućište takvo, ne znam da li ovi kontroleri koji se kod nas mogu kupiti imaju limić i za low profile.
Što je najbolje, prije cirka 3-4 godine sam greškom bio kupio karticu koja se spajala na PCIe i davala dodatna 4 SATA porta (a imala je i dodatni low profile limić)

, ali kako nisam godinama našao primjenu za tu karticu, prije mjesec-dva je završila u elektronskom otpadu... jebat ga.
Citiraj:
Autor Nikky
Ovo si valjda vidio > http://www.dell.com/downloads/global..._techspecs.pdf
Nigdje ne spominju da se eSATA "preklapa" sa nekim od SATA 0/1 konektorom, isprobaj sve kombinacije spajanja (ssd, hdd, cd).
Obavezno svaki put "prođi" kroz Bios nakon promjene da vidiš situaciju / da prihvati promijenjeno.
|
Ovo sam vidio, sve sam to već pregledao, ali nisam ništa pametno osim nabrajanja što sve komp ima. Piše da se eSATA port aktivira nakon što se spoji eSATA bracket, ali nigdje ne piše kako se taj eSATA port može koristiti kao običan SATA... Nigdje u BIOS-u nema nikakve opcije za taj port, da mu moožeš nekako reći kako da se ponaša.
Ne znam... čini mi se trenutno kao jedina opcija isključiti DVD i umjesto njega spojiti drugi HDD, pa ako mi zatreba DVD lako otvorim kućište i prespojim kablove na DVD umjesto na drugi disk. Nije baš neko rješenje, ali ne vidim drugo.

Guglao sam podosta o ovom problemu, i nitko nije imao slična pitanja kao što ih imam ja.

Frend ima isti takav Optiplex 755, pa sam ga posudio da isprobam ovo što pokušavam kod sebe, ali i njegov komp se identično ponaša... eSATA je eSATA, nikako ne i SATA.

Zar nitko nije imao sličnih problema? Baš mi je čudno da sam prvi koji je zapeo na ovako nečemu. Ovi Optiplexi 755 SFF su meni genijalne mašine, skoro pa nečujne, hladne, a sa C2D 6550 unutra su i prilično brze. Naravno, sve se to odnosi na
obične aplikacije, igre pretpostavljam da ne dolaze u obzir.