Evo novog nastavka u pokušaju ugradnje 2 SATA diska u Dell optiplex 755 SFF.

Ili bolje reći.
Recimo da sam riješio SATA power splitter problem, a sad sam nabasao na SATA data splitter problem.

Dakle, na ploči ima 2 SATA porta na koji su priključeni disk i DVD, a na ploči ima još jedan SATA, ali na njemu piše e-SATA. E sad... ja sam si mislio kako ću uredno na njega moći spojiti taj drugi hard, ali port uopće ne reagira kad na njega spojim disk. Probao sam i DVD spojiti na taj e-SATA port, i rezultat je isti... windowsi ne prepoznaju uopće taj port odnosno uređaj koji je na njega spojen. Probao sam i sa drugim data SATA kablom, ali isti rezultat. Probao sam i u BIOS-u naći negdje neku postavku koja kontrolira odnosno mijenja iz e-SATA u SATA način rada, ali šipak... nema nigdje takve opcije.
Na
običnim kompovima, e-SATA se najnormalnije spaja na SATA port, tako da mi uopće nije jasno zašto ovaj e-SATA na ploči ne reagira na SATA uređaj... WTF? Ima netko kakvu ideju kako ovo riješiti?
Mislim... koliko koristim DVD, mogu ga mirno i isključiti i umjesto njega spojiti drugi SATA disk, ali to mi je opet neko polu-rješenje jer ipak ponekad treba i neki DVD ubaciti.