View Single Post
Staro 09.05.2005., 23:20   #27
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Codiac-
... imaju ga jer su ljudi PRIMORANI koristiti windowse radi softwarea koji se razvija SAMO za windowse...
Npr. koji je to software? Adobe i Macromedia imaju gotovo sve svoje proizvode i za Apple platformu, a ono sto me je uvijek fasciniralo je da je MS Office za Applea uvijek bio kvalitetniji od verzije za Windowse (izuzev podrske za hrv fontove koju su napokon rijesili u Officceu 2004). Apple cisto kao primjer upotrebljive platforme koja je nasla svoje mjesto medju profesionalcima i onima koji znaju sto zele, a jos uvijek ne spada u skupe UNIX bazirane sustave pod kojima se vrte programi cije licence kostaju stotinu i vise tisuca kuna.

Citiraj:
PRIMORAN si koristiti taj os jer ekipica iz npr adoba radi svoj software SAMO za windows jeli tako?
Kada sam zadnji put provjeravao, jedini Adobeov proizvod koji nema verziju za MACa je Encore DVD, a razlog tome je prvenstveno sto na MACu postoje kvalitetniji softwarei toga tipa.

Citiraj:
Uglavnom rekao sam svoje stajaliste a to sto gpremec misli da bi se moje stajaliste srusilo mozemo o tome popricati uz pice i siguran sam da bi onda razumio moje stajaliste
Nemam ja sto rusiti svtvoje stajaliste kada si ga postavio na klimave temelj (do prvog povjetarca). Ako si ikada procitao licencna prava, uvidio bi detalj da je licenca valjana ako ju koristis na licenciranom operativnom sustavu. Dakle, mozes ti imati licencu za Office, Photoshop, Flash, AutoCAD, WinZIP, brdo toga, ali ako nemas licencu za OS pod kojim to vrtis (npr. Windowsi), onda se sve te licence i ne koriste na legalan nacin.

Shvacam ja tvoje razmisljanje, ali argumenti ti nikako ne stoje.