Daj samo pojasni pls malo sto si tocno mislio pod ovim:
Citiraj:
VDSL2 ce u pocetku ici samo od CO (Central Office), iliti po naski, Centrala, te samo onim sretnicima koji su do 1000m udaljeni od nje. Ostali nemaju toliko srece te ce morati cekati na FttC (FttN) ormarice da se izgrade u blizini njihovih stanova.
|
Sto to tocno znaci? gdje ce se nalaziti ti ormarici? kuzim za stanove, sto je sa kucama? ja sam udaljen oko 1.0 - 1.1 KM (1.1 ako rucno racunam ili 1.0 ako preko onog site-a) od centrale (kuca), tako mi govori router al i zbilja jesam tu negdje jer sam provjerio xD. Sta to sad znaci da mi upload ne moze biti 10mbit/s?

....bas sam blizu jbt.
I ta udaljenost, to se racuna od FttC/N ormarica (sta vec) do moje kuce? ili je bas od centrale do moje kuce? nastavi citati pa ce ti biti jasno zasto sam zapeo za bas to.... je li to ovaj sistem kao na slici? (local telephone exchange > fibre > fttc/n ormaric? > vdsl 2 bakar > kuca).. cini se da jest, ne?
Vidio sam takoder ovaj citat negdje na netu:
Citiraj:
VDSL can achieve incredible speeds, as high as 52 Mbps downstream (to your home) and 16 Mbps upstream (from your home). That is much faster than ADSL, which provides up to 8 Mbps downstream and 800 Kbps (kilobits per second) upstream. But VDSL's amazing performance comes at a price: It can only operate over the copper line for a short distance, about 4,000 feet (1,200 m).
|
Zanimljiv mi je ovaj dio: "over the
copper line for a short distance"... znaci, prema tome, ako sam dobro shvatio, ti metri se citaju/racunaju od moje kuce do FttC/N ormaica, a ne od moje kuce do centrale? (stoji copper, a nije cijelim putem kao sto se vidi na slici).
Jesam li u pravu?