Imam veliki problem već četiri dana koji ne mogu nikako riješiti usprkos svim pomoćima na netu.
Možete vidjeti koju konfiguraciju imam, i ta konfiguracija radila je jako dobro već tri godine. jedino sam nadogradio RAM i promjenio matičnu ploču prije godinu dana.
Neki dan sam probao pokrenuti jednu igricu(iako nisam neki gamer) i nakon par sekundi crn ekran, pa onda BSOD, pa restart pa opet BSOD. Mislio sam da je stvar u Windowsima. Formatirah disk, podigoh nove windowse, ali opet po starom, sranje. Probah podignut Win Xp, al isto sranje. E tad sam uspio zapisat ono najvažnije sa BSOD:
*** STOP: 0x00000116 (0x864DC008, 0x90AD0A80, 0X00000000, 0X00000002)
*** nvlddmkm.sys - Address 90AD0A80 base at 90A24000, DateStamp 4a0c7fdb
Pa onda gugalnje po netu o tome nvlddmkm.sys. Probah sve moguće što je navedeno, ali ništa. Na kraju instalirah neki programčić o provjeri temperature grafičke. Auuuuu. E to me iznenadilo. Temperatura je išla iznad 100°C, pa čak i do 108°C. Stvarno previše. Stavih neki mali ventić da hladi i ona se spustila na normalu. Međutim to nije bilo riješenje. rastavih grafičku, sve očistih, promjenih pastu, očistih ostale komponente(memoriju, procesor, matičnu, napajanje, u biti sve), i opet pokrenuh komp. ma ništa, opet isto sranje.
Ajd, rekoh, idem drajvere deinstalirat, možda je u njima greška. Sve ponovo instaliram, napravim update. Ma ništa opet. Odem u Windowse i pobrišem taj jebeni nvlddmkm.sys. Restartam komp. Windowsi se lijepo podignu bez greške, al to nije to. Nema drivera za grafičku i to se prepoznaje po slici. A windowsi svaki put automatski instaliraju drivere za grafičku i to mi stvara problem. Zabranih i to sranje. E sad komp radi u nekom kvazisafe modu bez tih drivera. Grafička se i dalje pregrijava, ventić hladi na sigurno. Instalirao sam već nekoliko puta drivere za grafičku, i stare i nove, i najnovije. Ali uvijek isto sranje.
Najvjerojatnije je ona odradila svoje i trebat će kupit novu. Ako imate kakvu preporuku bio bih zahvalan. Ne mojte mi savjetovat neke skupe jer nisam u situaciji bacit se u toliki trošak, a i ne treba mi jer ne igram zahtjevne igrice. Ja sam audio tip, bavim se obradom zvuka. Tako da može neka grafička do 300 kn. Hvala!