View Single Post
Staro 11.08.2012., 22:04   #618
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Vrbaa''' Pregled postova
Ma svi govore da trazim monitor sa HDMI-om jer IMA OSTRIJU SLIKU, zato vas pitam kakva je razlika izmedju prikljucaka. Btw Dell ima 8ms respons time, zar to nij malo puno? :S

Da ... ti svi izgleda ne znaju puno ... pitaj ti njih jel vide razliku između slike preko HDMI.ja i DVI porta .

Inače stari VGA port (onaj plavi kak su se nekad spajali monitori na grafičku) ti je analogni. Analogni znači da se signal prenosi poput vala na vodi ... samim time kad spojiš digitalnu opremu (tipa lcd.a tv.a itd.) na VGA port imaš mutunu sliku, manje oštrine itd. Onda se igraš sa postavkama ali onak nije to to.

Sa druge strane imaš HDMI, DVI i DP - digitalne portove i digitalni prijenos signala. Sad digitalni ti znači da se prenosi 0 ili 1 na temelju toga se stvara slika. Na svima trima ti je slika kristalno čista podržavaju visoke rezolucije itd.

Sad ono što Rista napiso HDMI prenosi i audio signal unutar sebe - takav standard. Šta DP radi pojma nemam (nisam predetaljno upoznat sa standardima), mislim da ga je ATI uveo i znam da ako ikad trebaš 3 ili više ekrana upogonit (tipa 2 monitora + tv) jedan od njih mora ić na DP port. Koliko sam skužio DP ima veću propusnost i od HDMI.a pa valjda može gurat i više monitora ... uglavnom nebitno zasad .
Forace je offline   Reply With Quote