View Single Post
Staro 11.08.2012., 17:35   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Investicijski fondovi???

Pozdrav ljudi!

Nadam se da će ova tema proživiti ovdje barem 3 dana, u svakom slučaju bolje nego 30 na forum.hr

Došli cura i ja neki dan u PBZ s namjerom da otvorimo "nekakvu štednju". Pod time smo mislili - samo neki račun "sa strane" nešto slično tekućem/žiro računu i bez oročenja, pošto nikako ne znamo hoće li nam sutra - prekosutra zatrebati taj novac.

Ženska koja tamo radi kaže da bi to bio nekakav "investicijski fond" ...nešto šta najviše mrzim je doći u banku i da nemam pojma o čemu tamo pričaju, tako je bilo i za ovo ali izgleda da ni nije tako loše...

Otvorio sam ovu temu u nadi da će mi se bolje opisati šta su to točno investicijski fondovi, koliko je pametno šta sam to potpisao, koliki je uopće rizik i dali postoji da izgubim taj novac (sitni), a koliki da dobijem nešto (vjerovatno ništa). Uzeo sam od PBZ-a onaj "najjednostavniji" i najobičniji PBZ Novčani Fond koji je i najsigurniji.

Dali postoje nekakve naknade kada novac ponovo povlačim na tekući račun? Gledam one dijagrame i za ovaj Fond je uglavnom rast uvijek pozitivan.

Eto, molim par riječi nekog koji se više razumije u to i bavi time a da ipak ne nosi iskaznicu PBZ-a ili neke druge banke, već "običnog smrtnika".