U svemu valja biti umjeren.
Ako se već bavim kompovima i koristim ih, želim da mi rad za kompom bude maksimalno ugodan. Zato imam monitor sa Sony cjevčugom, dvije tipkovnice prema potrebi (svaka je namijenjena za drugi posao), izvrstan miš i tihi komp. Rad ili igranje ili pretraživanje interneta ne može biti ugodno uz turbinu.
Meni je iz raznih razloga s desne strane, pored uha. Sada si svako normalan može zamisliti sjedenje za kompom 8-12 sati ako je u njemu ThermalTake.
Zato imam tihi komp i to je uz samu stabilnost svakako najbitnije. Komp mora biti stabilan a ja ću biti ako mi se nešto pored desnog uha ne dere ko sumanuto. Zato je došlo vodeno hlađenje. A i hladnije je što svakako nije loše za moje komponente. Vodeno je samo po sebi zdravije za proc zbog sporijg zagrijavanja i sporijeg hlađenja. Cijena je svakako bila ugodna. Poprilici kao i bolji cooler za proc.
Kupim dobru kantu (koju bi i tako kupio jer je taman ono što mi treba), kupim 2 ventilatora i imam ultra tihi komp. Overklokiram do maksimuma i imam jako brz i tihi komp.
I sada da mi netko kaže da krivo rezoniram stvari. Malo poliranja Zalmana, preslagivanja kablova, farbanja i sl, dođe ko rekreacija za nedjelju. Ne treba svaku nedjelju otići van, popiti 20 piva, popiti i koju šamarčinu od lokalne drolje, izrigati se pred susjedovim vratima, spavati do 3 popodne. Sve ima svoje granice.
Trek, nastavi utišavati komp, a meni se javi kada dođeš do 3.6 GHz koji će biti tiši od mog. Tako da kupim akasu i stavim 2 limića da ti odmah dam još malo posla.