Poštovanje svima,
treba mi pomoć za odabir laptopa u cijeni do 5.999,00kn.
Naravno da je manje potrošnje love bitnije, no ako performanse zaslužuju kune, onda nek cijena i ide do te navedene. Molim za informacije sada, iako kupnja kreće tek tijekom idućeg mjeseca.
Laptopu
nebi igranje bila glavna svrha. Ja sam old school igrač, tako da ako se nešto i bude vrtilo od igri, to će vjerojatno biti settlersi, stronghold 1-2, kojekakvi football manageri, stare strategije turn based i slično i eventualno tu i tamo koji novija jača igra, ali ne brijem na ove zahtjevne igre toliko.
Laptopu bi glavna namjena bilo
surfanje, gledanje filmova, slušanje muzike, baktanje sa održavanjem jednog foruma itd.
Bitno mi je da su dobre perfomanse za gore navedene stvari. Dobar zvuk, dobra slika (HD rezolucija?) kod filmova i surfanja, te također dobra tipkovnica jer poradi foruma puno pišem odnosno lupam po njoj, te bi bilo poželjno, no ne i neophodno, da ima dublji hod, ko klasične tipkovnice.
Također da može podržat npr. 10 otvorenih tabova (youtube, forum, vijesti...) ili par otvorenih aplikacija u radnom modu (npr. otvoren word, adobe pretvara neki fajl u svoj , u pozadini muzika sa harda, radi se upload nečega na forum, fajl od 1GB se rar-a i sl.)
Što se tiče integrirane kamere poželjno da bude dobra kvaliteta slike.
Poželjno barem 750GB hard diska.
Što se veličine ekrana tiče, pretpostavljam da mi treba 17 inčni iako bih sa njim radio u krevetu ili na koljenima ili negdje vani (koristit ga po bircevima na terasi i slično), nisam siguran za manji laptop (15.6 inča) iako bi ga nosat amo tamo ipak bilo lakše?
Kvaliteta baterije što bolja te po mogućnosti zagrijavanje toliko da ga se ipak može držat na koljenima.
USB utori bar 3+ i v3.0 pokoji. Obavezno da ima DVD pržilicu i da nema nekih problema sa spajanjem na internet, bilo žično bilo bežično. Poželjno također mogućnost za instaliranje x64 verzije windowsa. Te da se ne raspadne ako ga krivo pogledam...
Ako dolazi bez windowsa (free dos ili što već), to ne znači da se windowsi ne mogu doma nakon kupnje instalirat, zar ne? Windows 7 bez problema ima integrirane drivere za sve komponente na laptopu ili je neophodan dostup internetu tijekom instalacije windowsa??? Ako dolazi sa Linuxom, to se može pregazit doma sa windowsima, jel?
Izbjegao bi HP brand, Acer, a i Toshibu. Nekako sam više za Dell i Asus. Poželjno da se može nabaviti u Rijeci (Links ili nešto slično).
U svakom slučaju između 100 kuna manje i slabijeg komponente ili 100 kuna više i jače komponente a da mi "nije tolko potrebna", biram ovo zadnje.
Pošto nisam u toku zadnje vrijeme sa hardwareom,
uzdam se u vas.
Hvala puno