Citiraj:
Autor Omerta
Black Dragon - kad si već tako "stari forumaš", trebao bi znati da se OCCT ne preporuča ni za CPU ni za GPU jer se dogodilo da ljudima spali GPU. To je posve nepotreban test, postoje mnogo alternativnih testova unutra samih igara ili kao maleni tool-ovi npr od Crysis-a 2, koji i više nego dobro opterete navedene jedinice.
No hard filing  živio
|
Upravo tako ... OCCT, FurMark, ... i slični testovi su testovi koji nepotrebno preopterečuju sustav. Neki ih nesmotreno koriste kao testove stabilnosti i onda završe u bijelom dimu.
Tehnički se potkuješ, pročitaš specifikacije proizvoda i operativne uvjete koje je postavio proizvođač za CPU, GPU, PSU, ... i pustiš test takvog tipa do blizu limita proizvoda, u ovom slučaju GF114 jezgra za koju nVidia drži da je 99° kraj, kod ZOTACa to je na 80° što se tiče stabilnosti, kod gainwarda ga pustim da dođe do 89° i radi, ugasim i proglasim ju operativnom ... OCCT je brz i učinkovit ako znaš šta radiš, u protivnom se nagutaš dima.
Ono što me smeta kod 560Ti što jako brzo se GPU bliži deklariranom maximumu od 99°C, dobro istina da dođe do oko 81-83° u nekim trenucima kada je odvrtio "game engine based" benchmarke i iz logova pročitao peakove ali opet ja bi volio da GPU bude recimo kao CPU kod intela, npr. imam u firmi neki 100-najk starih E8600 (C2D) u HP ovimradnim stanicama koji uredno ne prelaze 50° nakon cijelog radnog dana (neki od inžinjera zaboravljaju gasiti kompove tjednima), a to je daleko od deklariranih maximuma ....