View Single Post
Staro 09.08.2012., 12:03   #1489
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Već je poznato ali samo da potvrdim, ZOTAC GTX 560Ti sa 1024MB ima seriju koja ne valja. Kartica kupljena u siječnju ove godine (dakle u RH one sa početka 2012 su one koje ne rade) i komp nije bio korišten na full loadu. Samo se malo piskaralo i surfalo. Došlo ljeto, došlo vrijeme opterečenja i sve se potvrdilo što piše po postovima. U OCCTu nakon 5 - 6 minuta pod opterećenjem, temp ode na 80°C cooler se zaleti na 4000rpma i komp se ugasi i BIOS počne pištat ko lud. Pokrene se ona Heaven DX 11 Benchmark i max do 7 ili 8 dijela testa stigne i opet ista stvar, freez cijele mašine, Beep, beep i tipkica za gašenje kompa. Opet pohvala Linksu, donio objasnio, uputili me u stanje stvari i dobio isti Gainward 560Ti i evo OCCT lijepo radi, dobro sad lijepo ... pod OCCT dogura na 89°C i tamo se drži sa 3600RPMa. U Idle se spusti na 39°C i 1320 RPMa i komp se ne sruši ...mada mi i to nije neka sreća kolko sam skužio da taj GPU je deklariran da živi do 96°C
A šta ti misliš držat occt pokrenut 24/7
U niti jednoj igri nećeš postić ni približno toliku temperaturu. Mani se ćorava posla i uživaj u novoj grafi. Ili instaliraj afterburner i složi si custom profil venta i imat ćeš max temp u igrama 20°c manji nego u occt-u.