View Single Post
Staro 09.08.2012., 08:08   #572
vetar
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor viking.software Pregled postova
što znači "mrlja"? tamnije područje, svjetlije, zamućeno...? probaj kao što se ponekad popravi mrvti piksel, sa gumicom za brisanje protrljati po tom području. nekad se mrtvi piksel ne odražava samo kao crno-bijelo, pa ćeš sa tim trljanjem, ali ne pretjeruj sa stiskanjem, pobuditi cijelo to područje. naškoditi ne možeš, a ako se proširi, onda je do ekrana i u kućno radinosti ne možeš napraviti ništa. dakle, samo ovo što sam ti napisao. i to radiš dok je ekran uključen. a ako ti je štogod kapnulo, ćeš obrisati
Meni su se isto skoro pojavile neke mrlje.
Tačnije dve mrlje, jedna je veličine par milimetara, druga je nešto manja, mrlje su bele poluprovidne, uglavnom dolaze do izražaja na svetlijim podlogama.
Probao sam neke program tipa pixel fixer i nije pomoglo, probaću i to sa gumicom čim mi tablet bude dostupan za par dana.
Mada nisam baš siguran da su u pitanju pixeli, deluje mi kao da su te mrlje sa unutrašnje strane zaštitnog stakla (ili šta već ima PMP5080B), a pošto ga klinac često čačka, moguće je da je čak i do fizičkog oštećenja.

Zadnje izmijenjeno od: vetar. 09.08.2012. u 08:16. Razlog: Dopuna
vetar je offline   Reply With Quote