Ne čudi me da je Bohemia uzela mod i najavila izdavanje igre.
ARMA-i je prodaja skočila barem 20 puta.
Rocket (lead developer DayZ moda) je davno najavio razvitak standalone igre kad je vidio popularnost i brzinu kojom raste.Ja se nadam samo drugom ili barem jako ispoliranijem engineu, jer je upravo engine horor te je razlog gubljenju živaca.
Either way ja ću rado platiti još za standalone
Igra/mod je stvarno remek djelo PC gaminga.
Nikad u životu me nijedna igra nije pumpala adrenalinom kao ova. Kad je kazna za pogreške toliko velika u ovoj igri stvarno se igra kao na iglama.
Kad dođe do fight or flight dileme srce lupa 200. Totalna rapsodija mješanih osječaja zadovoljstva, straha, ponosa i koječega drugoga.
Ja sam konačno našao pošten squad sa kojim mogu redovito igrati.
Za sad nas troje, ubrzo četvero dok se ovaj njub PointDexter vrati (

)
Konačno igrači kojima ne moram objašnjavati inventory sistem ni bar osnovne a kamoli neke napredne taktike.
Dobro smo gearani, 2x AS50, GPS-ovi, svi imamo ghillie suitove, 1x L85 sa Thermal optikom, M4 CCO silenced i još štošta od gunsa pa se relativno dobro može igrati.
Neki dan sam se zaletio solo na serveru sa samo par igrača pa sam odlutao od mjesta našeg zadnjeg disconnecta, naišao na cheatera koji si je spawnao helikoptere (bar 3 sam vidio srušena- nije heli crash site što spawna iteme već baš svježi crash voženog helia) i očito učio letjeti na periferiji Elektra (nick mu je Monox1de), i ja na sjevernom Fire Stationu u Elektru te se odjednom on sruši jedno 300 metara od mene, preživi sa nešto sitno blooda, ja se popnem na vrh firestationa i ispucam par metaka AKM-a u njega da ga dovršim.
Ubijem ga, otrčim da ga lootam kad ono AS50 sa 7 magazina, GPS, ghillie... ma full gear.
Na povratku prema svom squadu sam imao oko 6k blooda, slučajno me jedan zombie zahvati i onesvjesti me od jednog udarca, a onaj timer dok se ne ustanem nikako da otkuca i tako me jedan zombie slučajno ubije
Onda sam ponovo trčao preko cijele mape da probam doći do te svoje opreme ali se de-spawnala pa sam završio na NE airfieldu i tamo našao M4 CCO i dosta streljiva tak da je sad OK

Trenutno sam na NW airfieldu al to se raida tak polako i oprezno jer je preotvoreno područje gdje snajperi obožavaju kempati na 800+ metara.
Eh da, kog živcira dugačak loading time postoji više metoda ubrzavanja.
Na youtubu je OshiSeven dao dobar tutorial o korištenju RAM-a kao storage za DayZ (potrebno barem 6-8 gb RAMa) preko programa RAM Disk, također radi i na Steam verziji ali ja sam si loading time riješio tako da sam sa programom Steam Mover prebacio cijeli ARMA i OA na SSD.
Sad mi se igra loada jedno 5 puta brže.
Igra se vodi pod Steamom koji je na drugom disku (običnom HDD-u) ali je prebačena na SSD.

Steam Mover napravi junction point tako da nema nikakvih problema.