View Single Post
Staro 09.08.2012., 00:28   #1948
deSSy2724
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2012
Meni je cist dovoljno 10 mbit up i down, 4mbit nije bas ok za full hd jer kada su serveri optereceni itd onda moram cekati "buffering" etc, 10mbit bi bilo vjerojatno idealno za gledanje full hd stream-ova u real time-u ili ipak ne? ugl, ne treba mi nista puno bolje od 10mbit, upload je sada bezveze jer ne mogu normalno koristiti "video poziv" na skype-u itd, rodbina mi ima one full hd kamere ali i dobre brzine, meni full hd web kamere trenutno nista ne znace zbog katastrofalnog uploada, a bome nije bas da mi je glatko ide i streamanje full hd-a sa 4mbit brzinom na youtube-u, skype-u i "onim" stranicama. Dakle, glavni razlog zbog kojeg me zanima simetricni DSL je prvenstveno zbog uploada (a ne zbog 50-100 mbit/s downloada i sl). Pretpostavljam da nece biti doslovno simetricno zbog t-comove politike :S... prosurfao sam i telekom.de i evo sto oni nude (VDSL 2 brzine uploada i downloada, nije simetricno):

http://www.telekom.de/is-bin/INTERSH...th_VDSL50.html

Kako tocno mislis 24mbit max? mislis samo na down ili ukljucuje to i upload? (znam da adsl ne moze imati toliki upload), kakva bi brzina bila na npr. 1.5 KM udaljenosti sa VDSL2 (up i down)? znaci li to da bi ljudi na takvoj udaljenosti mogli teoretski imati simetricne brzine odnosno upload i download na 10 mbit?

Zadnje izmijenjeno od: deSSy2724. 09.08.2012. u 00:36.
deSSy2724 je offline   Reply With Quote