View Single Post
Staro 07.08.2012., 15:08   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Cloud storage...

Sve je vise i vise stranica/servera/servisa koji nude ovu vrstu usluge... Obzirom da sam i ja u potrazi za necim gdje cu moci sigurno/povoljno pohraniti neke stvari za koje bas jako zelim da ostanu sacuvane, malo sam prosurfao po forumu ali nisam bas nasao previse informacija... povremene teme koje se bave s nekoliko opcepoznatih, tipa dropboxa i gdrivea i jedan neuspjeli pokusaj pokretanja "cloud" podforuma...

Mene zanimaju misljenja ljudi ovdje koji tehnologiju/usluge koriste redovno...

Meni treba:

- prostor od cca 250 GB pa na vise (slike i video, obiteljska arhiva, bez piratluka tipa filmova, mp3, imagea igri i ostalog)
- "My documents" backup i sync (podrazumijevam i automatski sync recimo slika s mobitela, odredjenih foldera na mobu i kompu, itd)
- Mogućnost pristupa datotekama s razlicitih platformi (win, linux, web, android, iphone)
- ne previse stroga ogranicenja glede velicine file-a (ako hocu uploadati recimo snimku djetetovog krstenja, da me ne trazi da ju raskupusam na fragmente od 100 MB)
- bulk upload i download na i sa servera
- ne prevelika cijena (bolje da se nesto placa pa da sam ziher da se za te podatke i brinu)
- mogucnost share-anja pojedinih foldera/fileova sa svekolikim pucanstvom koje ne mora biti user doticne stranice (ali ne na nacin da sve sto shaream moram kopirati u poseban folder, vec da mogu "staviti kvacicu" na nesto i odabrati da bude dostuno public/restricted/private)
- mogucnost synca/backupa vise racunala/uredjaja
- mogucnost dodatne zastite pojedinih foldera passwordom (ovo nije nuzno ali bilo bi pozeljno)
- dobra enkripcija i zastita pohranjenih podataka

Nekakva kolaboracija, online office alati i slicno nisu uvjet ali eto, ako su u paketu, zasto ne...

Prijedlozi?

Citao sam puno o dostupnima, iCloud, Amazon, GDrive, JustCloud, SugarSync, Box, Dropbox, iDrive, SkyDrive, Mozy.... aaaaaaaaa!!!

napominjem da me zanima jedino online/cloud-based storage... NAS, eksterni diskovi, DVD-ovi, trake, stickovi i slicno nisu opcija zbog rizika (koliko god mali bio) od havarije... zato je bitna dislokacija od mene doma (jer koje sam ja srece, iz vedra neba ce mi pas klavir direktno na komp 5 minuta prije nego napravim backup podataka)...

EDIT: po OVOM reviewu, JustClud prednjaci i po usluzi i po cijeni, gdje ispada da je cca $10 mjesecno cijena za unlimited storage... Ima li tko s njim aiskustva kakvog?

Zadnje izmijenjeno od: perich. 07.08.2012. u 15:26.
perich je offline   Reply With Quote