View Single Post
Staro 05.08.2012., 00:26   #6874
donbon
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jun 2011
USPJEH!!

Nakon tolike muke, sjetio sam se jednog slučaja kada mi je kolega systemaš donio program koji se nije htio instalirati.
Što sam napravio ovdje? U CMD pod admin-om sa dodao bcdedit /set increaseuserva 2500.Kazao sam W7 da poveća user virtual address (userva) za 2500MB.Nakon toga sam napravio restarat i restart Origina.
Prvo sam updateao origin na 9.0.Ponovo sam restarao Origin i Origin je prepoznao igru kao da je već instalirana i počeo skidati update od 5 GB.
Nakon toga sam ponovo popravio instalaciju, Origin je ponovo skinuo dodatnih 100MB.
Ali tu nije bio kraj.nakon što sam prvi puta stisnuo play game iz Origina,dobio sam poruku da je BF3.exe stop responding.Već sam imao par riješenja za ovo na koje sam naišao kada sam tražio riješenje za Ready to play loop. U regedit-u i u Origin games\Battlefield 3 sam pobrisao TM(trade mark).Igra se opet nije htjela pokrenuti.Ponovo sam popravio instalciju, napravio restart kompa i origina.I Voila.RADI!!
Napravio sam kratak test.Počeo sam kampanju, prošao vlak i pokušao se random uključiti na neki server.Uspio sam.
Da ne ureknem.Sutra je dan za veliko testiranje.
donbon je offline   Reply With Quote