Evo da i ja malo pokažem kako sam riješio hlađenje na svom kućištu, gore navedenom AOpen-u H600B, a uz to i napišem par pluseva i minusa za isto.
Pros:
Za kućište mogu reći da je stvarno čvrsto i kvalitetno izrađeno, rubovi su svi lijepo obrađeni, osim dijela gdje je napajanje, na taj dio sam se malo zarezao. Iako taj dio ne možeš ni dirati dok ne skineš napajanje.
Kućište ima zgodan 3.5" kavez za diskove, koji na jedan pritisak klizi van, odlična stvar

, i još jedan koji se šarafi na dno kućišta, isto tako ga je lako izvaditi, također optikaneri imaju svoje vodilice, s kojima ima posla samo dok se prvi put postave, nakon toga je piece of cake vaditi optikanere van.
Sve u svemu, praktično.
Cons:
no protok zraka i pozicije ventova su daleko od idealnih.
Konkretno kućište ima predviđenih 5 mjesta za 8cm ventova, 2 sa zadnje strane (gdje su postavljene mrežice koje su "guste" i ometaju protoku zraka i stvaraju "šum" u protoku zraka

), 2 sa bočne (gledano sa prednje strane) desne strane, koji bi kao trebali imat ulogu puhati po diskovima (također ničemu ne služi jer dotok zraka sprječava bočna stranica :confused: ), i jedan od naprijed kojeg je nemoguće montirati jer smetaju power/reset prekidači i LEDice dotičnih. :mad: .
Sve to me je potaklo da riješim dotok zraka u kućište, pošto mi kućište stoji u stolu, što se vidi iz dolje priloženih slika. Na ovaj način i drugi mogu riješiti problem "zračenja" kućišta.
Evo sad malo slika što sam radio:

Zbog ovog položaja mi je slab dotok zraka u kućište, pa je bilo nešto potrebno raditi.

Ideja o postavki ventilatora i rastavljanje kompa.

Prorezana zadnja mrežica i postavljen ventilator sa prednje strane na mjesto gdje dolazi floppy, bilo je potrebno malo rezanja i čupanja "viška" limica

Spremno za pranje

Pogled kud prolazi zrak

MOje ultra jako stabilnih napona odlične snage napajanje CODEGEN 400W

Pogled u unutrašnjost, još moram malo posložit kablove, ali tek kad ih nabavim duže, jer su ovi kratki.

I na kraju, FINALNI proizvod!
I ja zadovoljan, temperature su čudo pale, radi sve tiho, ali sam se s ovim zajebavao cijeli dan!