View Single Post
Staro 04.08.2012., 19:40   #676
AltairAC
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Pošto misliš nešto igrati, svakako je bolje uzeti odvojenu grafičku. RAM će odgovarati, ali mislim da ti nije toliko potreban. Nedavno sam nadogradio s 2GB na 4GB na sličnom laptopu i razlike nema za tu namjenu, ali baš nikakve. Ako se ne baviš virtualnim mašinama, obradom slika/videa ili modeliranjem, jaaaako malo toga može se i približiti potrošnji preko 2GB RAM-a. No RAM je jeftin pa je to pomoglo prevladavanju mišljenja da je računalo bez 4GB RAM-a beskorisno za bilo što.

Ako bi već toliko dao možeš uzeti u obzir i ovog Della s 3g. jamstva i mnogo jačom grafičkom.
Najvjerojatnije ću onda uzet ovog Asusa s Nvidiom. Uzeo bi Dell-a kojeg si naveo, ali već je i ovaj Asus preko mog limita, ali mi se ipak čini kao isplativ izbor jer gdje god pitam u vezi grafičkih kartica u laptopu (koje imaju navedene Intel Graphics 3000 grafičke) ispada da ih uopće nemaju već koriste samo tu procesorsku grafiku koja se temelji na HD 2000, a i Asus mi se do sada pokazao kao pouzdan. Sestri sam isto prije 4 godine našao Asus-a za 3000kn, dan danas radi bez problema, kvara nije imao nikakvog, a dnevno radi i po nekoliko sati.

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Pošto misliš nešto igrati...
Ma to što ja mislim igrati može i ovaj prijenosnik star 4 godine kojeg sam naveo pokretati tako da mi je samo reprodukcija Full HD materijala bila upitna u izboru. Lijepo bi bilo i ovog Dell-a kojeg si naveo imati, ali na kraju krajeva mi ne treba tako jak laptop, a i s memorijom ću pričekati još neko vrijeme tj. tek toliko da znam da je ova gore navedena uredu...

Hvala još jedamput na prijedlozima!
AltairAC je offline   Reply With Quote