View Single Post
Staro 01.08.2012., 19:54   #434
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Vječito pitanje, tko je bolji?
Alonso ili Kimi?
I onda opet natezanje oko Kimijevog stila voznje i njegovog karaktera.
Također se opet spominje cinjenica da je on zadnji Ferrarijev svjetski prvak...
I onda s druge strane Alonso, njegova plakanja oko rezultata, pozicije u momcadi, uvjeta na stazi, neznam ni ja cega.

Navijam za Ferrari, uvijek sam bio njihov fan. Nikada nisam preferirao Mclaren niti ijednu drugu momcad (izuzev Williamsa)
U novijoj povijest, meni daleko najdrazi Ferrarijevi vozaci su bili ovim redom: Kimi, Schumacher, Massa - po meni drugi nisu vrijedni spomena.
Istina Alonso sada vozi prilicno dobro, odlican je vozac, ali od pocetaka njegove karijere u F1 nikad mu nije nista po volji.
Za razliku od Kimija koji je naslov ugrabio u zadnje 2 utrke, Alonso bi ove godine lako mogao ponoviti svoj "uspijeh" gubljenja naslova iza Petrova u borbi s Vettelom i "uspijeh" gubljenja naslova u borbi s Hamiltonom i Kimijem.
Dakle, ako tako gledamo, Alonso je trebal imat 4 naslova, Kimi 0.
Opet, Kimi je svoje vozacko umijece pokazao jos u Mclarenu, tamo je zasluzio barem 1 naslov prvaka, ali eto, puno peha i nista od toga.

Kimi ima stila, nakon utkre na jahtu kod frenda, usred utrke jest sladoled, njegove presice, (ne)dolasci na slikanja za sponzore... Morate priznati, ima stila.
Alonso nije nista takvo, dosadne presice, nikad nista ludo, samo vjecito zanovjetanje.

2009 godine Ferrari je imao krs od bolida i ja nisam nista ocekivao od Kimija i ekipe. Zakaj je on trebal gristi te sezone? Nizasto. Konstruktorski naslov bio je daleko (sjetimo se Badoera), pojedinacni isto dakleko, a i ako se ne varam tada su vec pocele kruziti glasine o dovođenju Alonsa.
I ono sto najvise cijenim kod Kimija i sto nikada necu dozivjeti kod Alonsa, pustio je momcadskog kolegu da pokusa doci do naslova - a mogao mu je smetati (ipak je tada bio br. 1 vozac u momcadi)
Nacki je offline   Reply With Quote