Citiraj:
Autor housel
Osobno imam 5 godina star d80 dok kolega ima 4 godine star 450d i 6 godina star 5d.
Moj je na nekih 48 000 škljocova i ide i dalje bez da pokazuje ikakve promjene.
Na 450d je promjenio zatvarač, fotić je došao do tko zna koliko škljocova, možda čak i do 100 000. 5d ima oko 100 000 (odokativno) i da lje radi kao novi.
Poanta je da su to sve izdržljivi alati i da ne treba imati tako negativan stav.
Radit će puno dulje nego što ćeš ga imati, koji god uzeo 
|
taj 450d je dosao sa oko, ako se dobro sjecam, 28 000 ili 38 000 okidanja. Znam jer je to bio moj stari 450d. Eto ako se ne varam shutter nije promjenio, a ako je to je zato sto je on rekao da hoce promjeniti jer ima dostao okidanja.
Sto se tice cijene 5dmkII imate ga u svici za oko 12 000kn, mkIII za 20 000kn.
Netko je pitao za timelapse slider. Njemacka firma igus pravi slidere, cijene za najmanji model s kolicima je oko 800kn, najskuplji je oko 1500kn. Ako treba mogu poslati cijenik. U cijenu je uracunata speditacija, dostava na kucnu adresu i sve ostalo. Ako treba imam remen i dvije remenice za 1m slidera, te nekakvu elektroniku koju mi je kolega slagao, ali sam odustao od toga.
Citiraj:
Autor Night
Za osobnu foto-opremu te neće gnjaviti. Da kupiš 5 objektiva pa ih zapakirane nosiš to je već druga stvar. Ova ekipa ima te railove i već su radili odlične TLove s njima pa ih možeš pitati o opremi : http://www.romulic.com/
|
romulic ima kessler crane slidere, samo elektronika za njih kosta 1000$, motor oko 200$ i sam slider kosta preko 1000$. Dakle igracke za jako velike decke. Definitivno najbolje mjesto za timelapse i opremu je ovdje:
http://forum.timescapes.org/phpBB3/index.php
tu ce te naci jako puno informacija o sliderima na DIY bazi. Preporucam igus, jer sve ostale "baumax, pevec" kombinacije su neisplative ( znam iz vlastitog iskustva ).
Isto tako, preporucam da jedan jedini aparat koji imate ne silujete s TL. Meni je bilo zao kidati 40d na to, sad s 5dII nema teorije. Rade cu kupiti neki 30d ili nesto slicno i njih trositi.
Citiraj:
Autor d0magoj_OS
što se tiče samo timelapsa D7000 ima veliku prednost nad 7D i po pitanju šuma,u sebi ima timer
|
Taj timer u nikonima nije bas neko veselje, par puta sam radio nesto s kolegom koji ima nikona. To cudo ima neka ogranicenja, ali ne mogu se sjetiti sta sad tocno. U biti na ebayu ima TL timera za 40$ kakav volis