View Single Post
Staro 24.07.2012., 04:05   #523
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Pozdrav,
radio bi upgrade kompa. Treba mi MBO, CPU, RAM, CASE i SSD 64GB. Iz starog kompa bi iskoristio napajanje Antec EA-430D ako ima sve potrebne konektore. Graficka dolazi uz CPU ako sam dobro pohvatao moderne trendove?

Moze rabljeno, moze novo, svejedno mi je osim ako se ne radi o razlici od 100kn-200kn. Cifra s kojom raspolazem je do 3kkn ali mislim da mi nece trebati niti toliko. Konfa se koristi za surfanje, Excell, filmovi i slicne nezahtjevne stvari. Za svaki slucaj ako ce mi se htjet igrati nesto nek komp bude u klasi rabljenih grafickih za 500kn. Sumnjam da cu bit voljan dat vise love za nju za max tjedan dana igranja neceg. Ali puno realnije je kako istu nikad niti necu kupiti.

Ako ploca moze mATX cisto da uzmem manje kuciste koje ce mi bit prakticnije, a i jeftinije 200kn. Ciljao sam na Fractal Arc Mini ali sam otvoren za preporuke.

OC nije problem (barem nije bio problem prije 5 godina). Ako se vise isplati uzet slabiji cpu i bolju MBO pa OC-at, moze.

Monitor na koji se to spaja je full HD ako to znaci bilo sto.

Trenutno imam AMD x2 3600+, Biostar TF 8200 A2+ 1x1GB 800MHz i 1x1GB 667MHz DDR2 rama. Koliko bih mogao dobiti za njih?

Ovo sto sam do sad gledao je (moze i AMD konfa ali vidim da preporucujete Intel):
fractal arc mini 405kn
i3 2100 910kn overkill?
MSI B75MA-P45 ..ovo se apsolutno ne kuzim, c/p par postova iznad
vertex 4 64GB 635kn.. vidim da ima i jeftinijih SSD-ova vec od 500kn, vrijedi li razlika u brzini 150kn?
ram 1x4gb 150kn.. pretpostavljam da mi je ovo dosta, ako ne i previse, a s druge strane ako zatreba, lako ubacim jos plocicu kad je vec ovako jeftin ram.

Komp ce vrtiti Ubuntu 95% vremena i Windowse 5% vremena pa ako ima neki problem vezan uz Linux uzmite to u obzir. Za Linux sistem mi je dovoljno 24GB pa jos 40GB moze ostati za W7, Office i jos recimo 10-15GB lufta ako se zalomi nesto? Hoce li to bit dosta ili je previse na knap?

Zadnje izmijenjeno od: hash. 24.07.2012. u 04:19.
hash je offline   Reply With Quote