Citiraj:
Autor Nm4st3r
Pozdrav.
Mislim uzeti neki laptop pošto idem na faks. Treba za programiranje, autocad i sl, a također za igre bf3, cod itd. Limit nekih 5000. Gledao sam Lenovo Y570 ali mislim da je cpu možda preslab za grafu(možda sam u krivu) ili možda ima neka kombinacija sa i5 i dobrom grafom za te novce. Tražio sam ali nisam uspio naći pa bih molio neki savjet.
Unaprijed hvala.
|
Ja sam nedugo tražio laptop za svoje potrebe i izbor je pao na Y570. Naravno sve sam živo općenito ispregledavao, pa tako i usporedbu i3 sa i5 procesorom. Razlike bi trebale biti gotovo neprimjetne. Proguglaj malo, ima recenzija pa ćeš i sam vidjet. i3 procesori u usporedbi sa prethodnim procesorima ipak donose neko osjetnije poboljšanje, ali i3 i i5 su gotovo pa ista stvar, dok i7 ipak više odskače. Tako sam barem ja zaključio nakon svih pročitanih recenzija.
Za tvoje potrebe koje su dosta slične mojima, sa priličnom sigurnošću kažem da nećeš naći bolju konfiguraciju. Osim ako pričekaš koji mjesec ili godinu.
Kombinaciju sa i5 i boljom grafičkom u tom cjenovnom rangu mislim da slobodno možeš zaboravit. Uvijek ćeš negdje biti zakinut za nešto. Ili za proc, ili graf, ili kvalitetu,...... Koliko sam ja istraživao za taj cjenovni rang je GT555 u biti najjača grafička