View Single Post
Staro 23.07.2012., 21:35   #566
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Evo došao i kod mene Dell U2312HM. Koristim ga tek 1 dan tako da ne mogu iznijeti sada neki prevelik osvrt na monitor u pogledu kvalitete slike ali ostalo mogu komentirati.

Krenimo redom, stalak vrhunski. Baš izgleda super, i nije sr*nje kada ga se dira i ima u rukama baš je robustan i čvrst a bome i stabilan. Sve funkcije koje su opisane, okretanja, zakretanja i sve radi odlično i glatko. Podešava se po svim smjerovima i kutovima tako da sam s time i prezadovoljan.

Sam monitor, ne zuji kako se netko žalio, nigdje ne škripi, nema vidljivih mana niti nesavršenosti itd.

Što se tiče same slike ona je fenomenalna. Spojio sam ga na desktop PC preko DVI kabela i sve radi savršeno. Problem je međutim kada ga spojim preko VGA kabela na laptop što mi na FullHD-u slika treperi (rezolucija 1280x1024 radi savršeno). Nije problem u napajanju, probao sam ga i na bateriji isto je. Vjerojatno grafička kartica ne može istjerati punu rezoluciju ili je sam VGA kao tehnologija preslaba za to (da, znam da takav monitor se ne spaja preko VGA ali za sada je spojen preko VGA na laptop a kasnije će ići na PC).

Dakako da je razlika u prikazu slike preko VGA i DVI očita i debelo na strani DVI-a.

Probao sam neke testove, mrtvih pixela naravno nema, slika odnosno raspored boje je ujednačen po cijelom monitoru, ne vidim razlike u smislu da je sredina više osvjetljenja a rubovi manje. Primjetio sam jedino da je uz donji rub monitora, boja mrvicu tamnija od ostatka panela, i to nekih 5-6 mm od donjega ruba. Ne znam jeli se to može riješit kalibracijom i smanjivanjem/povećavanjem svjetlosti/kontrasta, ako uspijem riješiti i taj 'problem' javim vam se.

Još nešto, da ne bi bilo zabune, da bi USB hub radio, treba se priključiti monitor s USB kabelom koji se dobije s njime u 1 USB port na laptopu/PC-u).

Ukoliko netko ima ideju oko ovoga treperenja javite ovdje.

Eto pozdrav svima!

Zadnje izmijenjeno od: vision19. 24.07.2012. u 00:52.
vision19 je offline   Reply With Quote