Situacija sa tim 3g stickovima je jako cudna.Recimo imao sam prije par dana slucaj sa Mediacom Smartpad 844i (skoro pa isti kao 5080b od Prestigia, razlika je u rezoluciji ekrana i kolicini interne memorije).
Naime kolegica je kupila 3G stick u Vipu od ZTE koji je prema specifikacijama proizvodjaca radi na Smartpadu. Ukopcali smo ga i nije htio raditi,kao ima signal ali 3G mreze nista.
Onda sam taj ZTE stick probao na mom Prestigiju 5080b i ista prica.
Da stvar bude bolja ja imam Huawei stick E1552 koji radi na oba tableta,unutar je takodjer Vip kartica.
Nakon toga sam isao probati moju karticu koja radi staviti u taj ZTE stick i naravno stvar je sljakala bez greske.
Zatim sam probao staviti karticu koja je dosla za ZTE stickom (vipova) u moj huawei stick i opet nije htjelo raditi.
Kopao sam po netu ali nisam nasao nista smisleno sto bi objasnilo gore opisanu situaciju.
Rekoh sebi nemamo sto izgubiti idem probat otkljucati taj ZTE stick, i naravno kada sam ga otkljucao stvar je proradila?????????????
Naravno da mi sad nije jasno kakve veze ima otkljucavanje sticka s tim da kartica radi na tabletu, jer je ista kartica probana u huawei sticku koji je otkljcan i nije radila??!!
Sorry na poduzem postu ali mislim da je zanimljivo sve to skupa, i naravno ako netko ima kakvo logicno objasnjenje neka slobodno kaze.