Moj post je vjerojatno offtopic ali iz sile moram omogućit 720p snimanje na Defy te maknuti prokleti bloatware pa rekoh red je da se stavi neki custom ROM npr. CM7.2. E sad obzirom da je ovo prvi smartphone koji imam a do sada nisam imao potrebu za rootanjem, patchanjem itd. molim neku malu pomoć odnosno odgovore na neka ključna pitanja a ujedno i info da li sam preko neta pokupio "zadnju" varijantu aplikacija/informacija s kojim se treba stvar odraditi.
Dakle prvo i osnovno na mobitelu je stock ROM koji je došao iz dućana odnosno firmware version 2.2.2. a build number je 3.4.2_179-2.
Mene zanima rootanje i manipulacije bez ikakvih mogućnosti za gubitak reklamacije obzirom da je mobitel službeni.
Koliko sam shvatio:
1) sa SuperOneClickom rootam uređaj (pretpostavljam da je stvar reverzibilna odnosno da se prema potrebi mobitel može odrootati...)
2) sa Nandroid Backup backupiram uređaj (odnosno koliko sam shvatio on backupira rootani image sa defaultnim sw i fw - zanima me da li odradi backup svih stvarčica u telefonu...?)
3) stavim na njega neki noviji SBF - koji preporučate za CM7.2 pretpostavljam neki 2.3.6.?
4) stavim na mob CM7.2
E sad mene zanima slijedeće:
1) u slučaju da to zatreba kako vratiti 2.2.2. obzirom da DEfy ne dozvoljava downgrade fw
2) koji je program najbolji za sejvanje kojekavih logova iz telefona - prvenstveno me zanima log poziva, sms poruke itf prije nego stavim CM 7.2
3) da li sa CM 7.2 nativno dolazi snimanje u 720p (leća na mobu je BAYER)
4) pretpostavljam da uz CM 7.2 ne dolazi bloatware tipa bookface, cardio trainer, kindle i ostale stvari koje naravno ne koristim a zauzimaju memoriju
5) Nandroid Backup pretpostavljam sve backupira na SD karticu
6) koju klasu micro SD kartice moram staviti ako mislim imati 720p snimanje bez dropanih frameova - zanimaju me konkretno 16GB i 32GB kartice
7) koji je bitrate pri 720p snimanju odnosno koliko GB memorijske kartice zahtjeva snimanje 1h materijala
8) preporučate li nešto drugo osim CM 7.2 - zanima me mogućnost podešavanja kojekakvih sitnica, duže trajanje baterije i što manje zastajkivanje u samom korištenju moba
Pretpostavljam da je većina postavljenih pitanja kao da ih je smislio totalni lajbek za tehniku no meni treba samo malo da se uputim u problematiku a kasnije ću već pohvatati sitnice...
Unaprijed se zahvaljujem!