Tema: H1 Telekom
View Single Post
Staro 15.07.2012., 19:35   #308
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
evo mojeg iskustva, proslo je cca 25 dana otkad sam na H1
odabrao sam paket h1 surf & call (telefonska linija + flat internet 3mbita) za 99 kn mjesečno što mi se činilo boljim rješenjem od cca 250 kn koje sam plaćao t-comu za telefon i flat 4 mbita.

Naručio sam preko neta da mi pošalju papirologiju, došlo doma kroz nekih tjedan dana... bio sam malo lijen pa nisam odma popunio i poslao nego je stajalo još nekih tjedan dana... poslao natrag poštom, dalje su oni rješavali raskidanje s t-comom... ne sjećam se točno kojeg datuma sam poslao papire, ali vjerujem da mi je sve bilo rješeno unutar 30 radnih dana kako su i obećali.

20.6. mi je dosao čovjek složit (nisam bio doma, al je bio neko od mojih).

ruter neki jeftini kinez, al radi svoj posao.

imao sam par poziva službi za korisnike. prvi je bio taj da je bio postavljen wpa2 key koji ja nisam imao nigdje dostupan. ispostavilo se da se key nalazi ispod na ruteru na naljepnici.

drugi poziv je bio jer nisam nigdje dobio user i pass za ruter, ispostavilo se da je defaultni user/user.

kad sam konačno spojio komp na ruter, vidio sam da signal nije full, što mi je bilo čudno ako uzmemo u obzir da je ruter bio doslovno 2 metra od kompa. ruter se također restartao nekoliko puta na sat vremena.
ulogirah se u ruter i vidim da je upaljen mixed signal b+g+n. gasim to i stavljam na mixed b+g (druga od dvije opcije). signal skače na ful, smanjujem na 60% što je više nego dovoljno.

testiram brzine preko speedtesta, u prosjeku oko 3,2 mbita čime sam jako zadovoljan. ruter se ne restarta prečesto, konekcija stabilna, ping dobar.

sofar so good
santos je offline