Uzeo ga ja baš prije par tjedana - zamijenio mi je ovaj moj atom iz siga.
Kutija je blago rečeno perfektna

Ima apsolutno sve potrebno za kućni NAS; download mašina (osnovni torrent/http/ftp client), cloud storage (odlična stvar, vlastiti dropbox), backup, stream. Prilično tih (smjestio sam ga iza TV-a i moram stvarno sve živo pgasiti i stišati da ga čujem - 92mm vent s podesivom brzinom u dnevnom boravku bez klime po ovim vrućinama), potrošnja 20W u punom opterećenju, 13-15 kad chila, remote pristup (administracija i stream) preko android/iphone uređaja - ma ono, prava uživancija. Jedino ne bi škodile neke veće brzine na LAN sučelju, no da se zažmiriti na takve stvari. I da, unutra su 2x2 TB WD zelenaša, temperature su pod punim opterećenjem ispod 40°C u ne baš idealnim uvjetima (zbuksan iza plazmetine).
Operativni gore je DSM od njih, praktički punokrvni OS (linux distra naravno), tone opcija, finog podešavanja za one koji vole, no-ip pristup za udaljenu kontrolu (njihov vlastiti servis ili bilo koji drugi no-ip, njihov mi se nije pokazao najpouzdaniji no zato no-ip.org radi savršeno), OS explorer ima osnonne funkcije (od kopiranja, cut/paste, upravljanje arhivama, share pristup - ma ono, reci i tu je

)
mali skrin CP-a